WhatsApp voegt eenmalig beluisterbare spraakberichten toe

WhatsApp

Het eenmalig bekijken van foto’s en video’s kan al sinds 2021 in WhatsApp. Nu kan je dat ook inschakelen voor spraakberichten.

Vandaag kan je al mediabestanden doorsturen in WhatsApp die eenmalig openbaar zijn. Daarna verdwijnt de foto of video voor altijd. Een jaar later werd een blokkerfunctie toegevoegd om screenshots te maken. Bij de nieuwste functie hoef je je daar gelukkig geen zorgen om te maken.

Vanaf nu kan je ook spraakberichten labelen die je ze maar eenmalig kan beluisteren in WhatsApp. In het persbericht worden voorbeelden aangehaald zoals het voorlezen van kredietkaartgegevens of wanneer je een verrassing plant. Wij kunnen ons ook andere situaties voornemen zoals het klagen over je baas of tijdens minder nuchtere periodes.

 • Aan de slag

  Belangrijk is wel dat je het spraakbericht labelt als eenmalig beluisterbaar. Zo ga je ermee aan de slag:

  • Tik in een conversatie op het groene microfoon-icoon rechtsonder en hou die ingedrukt.
  • Veeg naar boven om de opties weer te geven (de opname is al actief, dus start met spreken).
  • Tik op het kleine 1-symbool met een cirkel rond om aan te duiden dat de ontvanger het bericht maar een keer kan horen.
  • Je kan je opname pauzeren, verwijderen of versturen met de drie knoppen onderaan.

Een traditioneel spraakbericht wordt getoond als een golflengte. Wanneer je de eenmalige functie inschakelt, verschijnt er enkel in het grijs de tekst Spraak en staat er een 1-symbool voor met een cirkel rond.

De nieuwe functie wordt vanaf nu uitgerold naar Android en iOS. Zie je de optie nog niet, dan kan het zijn dat je de app moet updaten. Zie je geen update? Het kan enkele dagen duren voordat iedereen de WhatsApp-update ontvangt.

lees ook

Verstoort WhatsApp ook jouw balans tussen werk en privé?

Ondertussen blijft WhatsApp aan een razend tempo nieuwe functies toevoegen. Alleen al in de afgelopen maand kan je voortaan mediabestanden in originele kwaliteit doorsturen, geheime berichten vergrendelen met een unieke code en je telefoonnummer aan je e-mailadres koppelen om WhatsApp te installeren op een nieuwe telefoon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home