Gebruik voortaan WhatsApp met je e-mailadres

WhatsApp

Je moet niet meer je telefoonnummer gebruiken de eerste keer dat je WhatsApp ergens installeert. Voortaan is je e-mailadres ook geldig.

WhatsApp voor de eerste keer op een telefoon installeren vereist een authenticatie via het telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld. Na het invullen van het nummer ontvang je een code via sms, waarna je kan inloggen. Een andere manier om in te loggen was er niet, tot nu.

Wie tijdelijk geen bereik heeft of problemen heeft met zijn of haar simkaart, kan nu toch nog WhatsApp activeren door middel van een e-mailadres. Pas op, het gaat hier om een tweede verificatiemethode. Een telefoonnummer blijft nog altijd wel verplicht om een WhatsApp-account te gebruiken.

Voorlopig ondersteunt enkel de iOS-versie van WhatsApp inloggen via een e-mailadres. De Android-versie ondersteunt het al wel in bèta. De publieke versie zou de functie snel moeten ondersteunen. Zin om het bètaprogramma van WhatsApp op Android te vervoegen? Dat kan je door hier jezelf te registreren.

Om je e-mailadres toe te voegen aan WhatsApp, volg je deze stappen:

  • Tik op de drie puntjes bovenaan en kies Instellingen.
  • Ga naar Account en kies daar E-mail.
  • Vul je e-mailadres in en klik op verifiëren
  • Ga naar je inbox en typ de code over

Ziezo, vanaf nu heb je een extra verificatiemethode om aan te tonen dat jij het bent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home