WhatsApp lanceert beter groepsbeleid met Communities-functie

WhatsApp Communities

Binnen zo’n groep kan je tot 1.024 gebruikers bundelen en simultaan videobellen met maximaal 32 personen. Beheerders kunnen subgroepen aanmaken en aankondigingen doen.

WhatsApp Communities is vanaf nu algemeen beschikbaar en wordt stelselmatig wereldwijd uitgerold de komende weken. De functie moet scholen, organisaties of andere private groepen helpen met een betere organisatie en communicatie.

Zo’n groep biedt plaats voor maximaal 1.024 gebruikers waarbij iedereen kan rekenen op privacy dankzij end-to-end-encryptie. Reageren op berichten met emoji’s en het delen van grotere bestanden (tot 2 GB), specifiek gericht op de Communities-functie, rolden al eerder uit naar het platform in aanloop naar deze functie

Videobellen met maximum 32 personen binnen een groep is vanaf nu mogelijk, net als het toevoegen van een poll om efficiënter beslissingen te nemen als groep.

WhatsApp of Facebook?

WhatsApp Communities of Facebookgroepen, beide komen van Meta en hebben heel wat met elkaar gemeen. Het enige verschil is dat WhatsApp een telefoonnummer vereist, wat de groepen vaak persoonlijker maakt. De beheerder van de groep heeft het nummer altijd nodig om iemand toe te voegen. Diezelfde beheerder kan wel alle telefoonnummers van de gebruikers binnen de groep verbergen voor alle andere gebruikers.

Facebookgroepen zijn publiek vindbaar, terwijl WhatsApp Communities pas zichtbaar zijn wanneer je een uitnodiging van de beheerder hebt ontvangen.

lees ook

WhatsApp geeft je voortaan twee dagen om berichten te verwijderen

Onmiddellijk beschikbaar

Tijdens de lancering kunnen alle huidige groepsbeheerders kiezen om hun groep te migreren naar een zogenaamde ‘Community’. Alles wat centraal in zo’n kanaal wordt gezegd, is zichtbaar voor iedereen.

De beheerder kan wel subgroepen aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld events apart bespreken, zonder dat je de volledige groep moe maakt met overbodige berichten. De beheerder kan ook algemene dienstmededelingen naar iedereen versturen en berichten wissen.

WhatsApp Communities werd de afgelopen maanden getest door 50 organisaties in 15 landen om feedback te verzamelen. Nu is de functie klaar voor het grote publiek. Wie de update nog niet ziet op zijn of haar toestel, moet nog even wachten. De wereldwijde uitrol verloopt gestaag over de komende dagen en weken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home