WhatsApp voegt ongedaan-knop toe aan wissen van berichten

WhatsApp

WhatsApp blijft zijn chatplatform evolueren, deze keer met een handige knop die het per ongeluk verwijderen van berichten snel ongedaan kan maken.

Toevallig een fout bericht getypt in WhatsApp dat je direct wil verwijderen? Gelukkig kan dat al een tijdje op twee manieren: verwijder voor jezelf of verwijder voor iedereen. Wie denkt die laatste optie te kiezen maar per ongeluk de eerste kiest, kan in een gênante situatie terechtkomen.

Meta, moederbedrijf van WhatsApp, voegt nu een handige ‘ongedaan’-knop toe wanneer je zo’n fout in de toekomst maakt. Het venster verschijnt vijf seconden lang net boven je klavier om duidelijk te maken welke optie je (foutief) hebt gekozen.

Van zodra je op ongedaan tikt, kom je terug in het optiemenu waar je kan kiezen of je een bericht voor jezelf of voor iedereen wil wissen.

De nieuwe functie is al sinds augustus beschikbaar voor bèta-testers van de berichtenapp en rolt nu wereldwijd uit naar alle gebruikers op iOS of Android.

Het verwijderen van berichten werd in 2017 geïntroduceerd om fouten door gebruikers recht te zetten. Initieel was er maar een limiet van zeven minuten om een bericht in te trekken. Eerder dit jaar werd die limiet opgetrokken naar twee dagen en 12 uur (in totaal 60 uur).

Ondertussen werkt Meta verder aan de evolutie van WhatsApp. Er is een functie onderweg waar je maar eenmalig berichten kan bekijken in navolging van media dat vandaag al kan. Je kan sinds kort ook eindelijk jezelf een bericht sturen als takenlijstje om niets te vergeten. Verder werkt het aan een Gouden Gids-functie voor bedrijven en videochatten met 32 contacten tegelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home