WhatsApp werkt aan éénmalige weergave berichten

whatsapp kaspersky

WhatsApp sleutelt aan berichten die zichzelf verwijderen nadat ze een eerste keer zijn weergegeven. Details over de privacyvriendelijke nieuwigheid zijn schaars.

WhatsApp werkt aan tekstberichten die de ontvanger maar één keer kan zien, waarna ze vanzelf verdwijnen. Dat ontdekte Wabetainfo. De functie is onder ontwikkeling en kan nog niet breed getest worden, al kregen sommige bètatesters al informatie.

Geen screenshots

Het is de bedoeling dat ontvangers berichten één keer kunnen lezen, maar de inhoud niet kunnen kopiëren en geen screenshots kunnen pakken. Wanneer de lezer de app sluit en opnieuw opent, zal het bericht vervangen zijn door een melding. Die geeft aan dat het vervallen is en dat de verzender het desgewenst opnieuw moet sturen.

De functie bouwt verder op de eerder geïntroduceerde mogelijkheid om berichten automatisch te laten verdwijnen. Daar gaat het echter om 24u of 90 dagen. In die periode kunnen ontvangers de tekst, foto of video wel naar believen bekijken.

Concurrentie

WhatsApp werkt de laatste tijd sterk aan nieuwe en vaak privacyvriendelijke functies. Dat doet de populaire berichtendienst voor een stuk om mee te blijven met concurrenten Telegram en Signal. Bij ons is WhatsApp met voorsprong de populairste berichtendienst, maar moederbedrijf Meta kampt met een niet al te positieve perceptie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home