WhatsApp experimenteert met passkeys om je account te beveiligen

whatsapp

De nieuwste bètaversie voor Android bevat ondersteuning voor passkeys. WhatsApp springt daarmee op een populaire trend in de digitale wereld: wachtwoorden verbannen.

WABetainfo merkte de functie op in de meest nieuwe bètaversie voor Android. WhatsApp is volop op zoek naar nieuwe manieren om je account te beveiligen. De vorige bèta bevatte ondersteuning voor e-mailadressen, daar wilt WhatsApp nu dus ook passkeys aan toevoegen.

De term passkeys valt al enkele maanden regelmatig op ITdaily. Een passkey is een reeks cijfers of tekens die worden ingezet bij multifactoruauthenticatie. Omdat je je inlogpoging dient te bevestigen met vingerafdruk of gezichtsherkenning, is het een stuk veiliger dan het traditionele wachtwoord. In het geval van WhatsApp zou je passkey veilig worden bewaard in de Google-wachtwoordmanager.

Wachtwoord overbodig maken

De passkey-ondersteuning wordt nog volop getest, al lijkt de kans vrij groot dat het uiteindelijk ook zal worden uitgerold naar alle gebruikers. Onder meer Google, Microsoft, Apple wachtwoordmanagers 1Password en Bitwarden en Github voeren tests uit met passkeys op hun platformen. Passkeys moeten op termijn het wachtwoord overbodig maken. Zo ver zijn we nu nog niet, maar dat is slechts kwestie van tijd.

lees ook

Zo log je zonder wachtwoord in op je Google-account

Wat al wel officieel beschikbaar is in WhatsApp, is de optie om je scherm te delen tijdens videogesprekken. Sinds kort is het ook een stuk eenvoudiger om berichten te verzenden naar niet-opgeslagen contacten. Smartphone niet bij de hand? Ook dat is geen probleem als je de Windows-app gebruikt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home