Telenet lanceert eSIM voor iPhone en Android op 29 januari

Telenet kantoor

Na de nodige vertraging plant Telenet om nog in het eerste kwartaal van dit jaar eSIM te lanceren voor compatibele iPhones en Android-smartphones. Ook Base-klanten krijgen eSIM.

Update 24/01/2024: Op zijn eigen online forum De Netweters laat Telenet weten dat eSIM vanaf 29 januari beschikbaar is. Het gaat voorlopig wel om een soft launch. Dat betekent dat de eSIM eerst beschikbaar zal zijn via een Telenet-winkel. Daar kan je je huidige fysieke simkaart omruilen naar een eSIM of een volledig nieuwe eSIM bestellen. Het is voorlopig onduidelijk of ook Base-klanten vanaf 29 januari ook kunnen wisselen.

Later zal je de eSIM ook via de online kanalen (MyTelenet of MyTelenet-app en onze website) beschikbaar zijn. Telenet benadrukt dat er meer details bekend worden gemaakt op 29 januari bij de lancering.


Origineel 12/01/2024: Telenet brengt eSIM-ondersteuning in het eerste kwartaal van dit jaar naar iPhones en Android-telefoons. Dat vertelt woordvoerder Bart Boone aan ITdaily. Klanten van Telenet-submerk Base zullen ongeveer gelijktijdig toegang krijgen tot eSIM.

Proximus en Orange ondersteunen eSIM al sinds 2020 op smartphones. Telenet introduceerde in datzelfde jaar ondersteuning voor wearables, maar compatibiliteit met smartphones kwam op de lange baan terecht. Eind 2022 liet de provider nog weten dat eSIM in 2023 zou komen, maar dat jaar kwam en ging zonder aankondiging vanuit het Mechelse hoofdkwartier.

Wearables eerst

Telenet geeft aan dat het een bewuste keuze was om smartwatches prioriteit te geven. Daar zag de provider meer praktische waarde in de technologie. Langer uitstel wordt echter moeilijk. In Europa hebben alle smartphones nog ruimte voor een fysieke simkaart, maar dat zal niet altijd zo blijven. In de VS lanceerde Apple de iPhone 14 bijvoorbeeld al exclusief met eSIM.

lees ook

Gebruik jij al een eSIM? Technologie blijft onbekend en onbemind in België

De late adoptie van Telenet in vergelijking met concurrenten Orange en Proximus lijkt niet zo problematisch. Ondanks de beschikbaarheid van eSIM blijft de adoptie ervan vooralsnog immers beperkt tot een bescheiden niche, blijkt uit een rondvraag bij de providers.

Op termijn verwacht Telenet wel veel van de technologie. “We zien heel veel voordelen in de lancering van e-SIM”, klinkt het. “Het is een win-win voor zowel de klant, voor ons maar ook vanuit duurzaamheidsperspectief. We zullen ons klanten nog vlotter en eenvoudiger kunnen bedienen door het activeren van een simkaart digitaal mogelijk te maken.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home