Microsoft Teams test virtuele ruimte voor kleinere videocalls

Teams Together Mode Modus Samen

De Together Mode-functie (Modus Samen in het Nederlands) is al langer beschikbaar in Microsoft Teams, maar enkel voor grotere groepen. Microsoft werkt nu aan een optie om met kleinere groepen virtueel in één ruimte te zitten.

Een jaar geleden introduceerde Microsoft Teams de zogenaamde Together Mode (Modus Samen) om in plaats van allemaal virtuele kadertjes van mensen iedereen in één virtuele ruimte te zetten. In het begin voelde de functie nogal gimmicky aan, maar is het uiteindelijk een prima manier om visuele afleiding te verwijderen. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker lichaamstaal van je gesprekspartners oppikken.

Sinds eind vorig jaar is de functie ook beschikbaar in de webversie van Teams en ondersteunt het groepen tot 49 deelnemers. Je kan ondertussen ook eigen achtergronden toevoegen van bijvoorbeeld het kantoor om echt de indruk te wekken dat je met zijn allen opnieuw samen bent.

Enig nadeel van de functie is dat je met minimaal vijf personen of meer moet zijn om ze in te schakelen vandaag. Sommigen komen snel aan dat aantal, maar binnen heel wat bedrijven zijn de meeste videocalls veel compacter en zit je bijgevolg vast aan de traditionele vakjes met mensen. Daar komt binnenkort verandering in. De Ontwikkelaarspreview in Microsoft Teams bevat de functie vandaag al om te testen. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer Microsoft de functie breed uitrolt.

Aan de slag

Wil je graag nu al met de functie aan de slag? Klik op de drie puntjes naast je profielfoto (of initialen) rechts bovenaan, ga over Info en vink Ontwikkelaarspreview aan. Bevestig dat Microsoft Teams opnieuw wordt opgestart. Daarna kan je aan de slag met de nieuwe functie.

Teams stappen

Microsoft Teams blijft groeien en bereikte eind april de mijlpaal van 145 miljoen actieve dagelijkse gebruikers.  In Windows 11 krijgt Teams een centrale rol en wordt het standaard vooraf geïnstalleerd met een diepgaande integratie.

Wil je graag meer halen uit Microsoft Teams? Lees dan onze 7 tips voor gevorderden die je productiever maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home