Microsoft stopt live Excel-bewerking, notities en videoclips in Teams

Excel Live Teams

Dankzij Excel Live kunnen Teams-deelnemers in realtime samenwerken in een spreadsheet. De functie komt naar Microsoft Teams ergens in augustus als publieke preview.

Op Microsoft Inspire 2022 presenteert de softwaregigant een aantal nieuw functies die binnenkort naar Microsoft Teams komen. Een van de belangrijkste toevoegingen is Excel live, een functie om met verschillende deelnemers simultaan in een spreadsheet te werken. Alles draait binnen de webversie van Excel, je hoeft de desktopversie niet op je pc te installeren. De functie wordt ergens in augustus uitgerold naar Teams-gebruikers als publieke preview.

Collaborative Annotations Teams

Samenwerken is ook het hoofdthema in de tweede nieuwe functie waar je live notities en kan delen op een presentatie. Je kan tekenen, typen of reageren op alle content dat wordt getoond. Vergelijk het met de Microsoft Whiteboard-app, zonder dat je die specifiek moet opstarten binnen Teams. Deelnemers kunnen ook zaken markeren of plaknotities gebruiken.

Alle notities en markeringen exporteren is voorlopig nog niet mogelijk. Volgens Microsoft zijn die toch altijd vluchtig, daarom vind je ze enkel binnen de actieve Teams-vergadering.

VideoClip Teams

Tot slot krijgt Microsoft Teams ook de mogelijkheid om korte videoclips te delen in een Teams-chat. Zulke korte opnames zijn handig voor organisaties die in verschillende tijdzones werken of in drukke periodes van vele meetings achter elkaar wanneer je iemand niet te pakken krijgt. De clips kunnen maximum een minuut lang zijn. De functie is vanaf augustus beschikbaar in publieke preview en wordt vanaf september breed naar alle gebruikers uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home