Microsoft lanceert Teams Connect om beter met externen samen te werken

Weg met de gastaccounts

microsoft teams connect

Je hoeft binnenkort niet meer met gast-accounts te werken wanneer iemand van buiten de organisatie toegang nodig heeft tot Microsoft Teams. Via Teams Connect kan je gedeelde kanalen aanmaken om efficiënter met externe partijen samen te werken.

De nieuwe functie is vandaag beschikbaar in een private preview-programma en rolt later dit jaar uit naar alle Microsoft Teams-gebruikers. Teams Connect laat toe om gedeelde kanalen te maken en verschijnen in dezelfde lijst als al je andere kanalen. In zo’n Teams Connect-kanaal kunnen (externe) gebruikers functies als tekst chat, video en spraak gebruiken alsook content delen en samenwerken aan documenten in real-time zolang die binnen het kanaal worden gedeeld.

Van zodra de nieuwe functie live is, verschijnt er een extra optie in het kanaal-aanmaakmenu om een gedeeld kanaal op te starten. Binnen de grenzen van dat specifieke kanaal kan je externe gebruikers uitnodigen zonder dat je een gastaccount moet aanmaken.

Granulaire controle voor admins

Teams-admins krijgen granulaire controle binnen Teams Connect over zaken als data en informatie dat externe gebruikers kunnen of mogen zien. Zo kunnen ze ook regels opstellen waarbij enkel bepaalde gebruikers binnen de organisatie gedeelde kanalen kunnen opstarten. Ze kunnen ook controleren wie op een uitnodiging van een extern kanaal buiten de organisatie mag ingaan. Wie de functie volledig wil blokkeren binnen het bedrijf, kan dat ook doen als Teams-admin.

Gedeelde kanalen onder de noemer Teams Connect is een belangrijke toevoeging voor Microsoft Teams. Samenwerken met mensen buiten de organisatie is opvallend lastig vergeleken met bijvoorbeeld Slack of Google Chat. Zo kondigde Slack vorig jaar nog een functie aan om in een gedeeld kanaal tot 20 verschillende organisaties toe te laten. De basisversie van een gedeeld kanaal in Slack bestaat al sinds 2017 en noemt niet geheel toevallig Slack Connect.

lees ook

Microsoft werkt mogelijk aan nieuwe lichtgewicht Teams desktop-app

Eerder deze week kondigde Microsoft tal van nieuwigheden rond Teams aan op Ignite 2021. Zo werkt het aan een intelligente speaker die tot 10 deelnemers herkent en is de langverwachte presentator-modus om interactief te presenteren eindelijk beschikbaar. Verder toonde Microsoft de toekomst van Teams met Microsoft Mesh en biedt het binnenkort end-to-end encryptie aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home