Microsoft Teams krijgt end-to-end encryptie

microsoft teams

Microsoft komt met end-to-end versleuteling voor gesprekken in Microsoft Teams. De encryptie komt in eerste instantie naar 1:1-calls.

Microsoft voorziet Teams van end-to-end encryptie voor videogesprekken. De preview voor de versleuteling verschijnt nog in de eerste helft van dit jaar voor zakelijke klanten. Microsoft richt zich in eerste instantie op spontane 1:1-videogesprekken. Dat zijn calls waarin je iemand rechtstreeks belt vanuit Teams en dus geen vooraf ingeplande videovergaderingen.

Meer encryptie op termijn

De versleuteling zorgt ervoor dat gesprekken tussen collega’s beter beveiligd zijn, maar voegen ook een extra laag security toe in scenario’s waarin een IT-specialist bijvoorbeeld een nieuw tijdelijk paswoord moet doorgeven aan een werknemer. Op termijn wil Microsoft de encryptie wel uitbreiden naar geplande calls en grotere videovergaderingen.

Zoom introduceerde end-to-end versleuteling eind vorig jaar al. Zoom richt zich echter exclusief op videovergaderingen en biedt geen bredere communicatiesuite aan. In dat opzicht is Slack de grootste concurrent van Teams. Slack heeft momenteel geen end-to-end encryptie aan boord.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home