EU-onderzoek: mag Microsoft Teams wel gratis bij Office leveren?

Microsoft Teams

Slack claimt dat het gratis bundelen van Teams in Office-pakketten illegaal was en vraagt aan de Europese Unie om beide te scheiden om eerlijk te kunnen concurreren.

Slack laat weten dat eens Teams werd geïnstalleerd, het moeilijk te verwijderen is. Microsoft wordt er ook van beschuldigd dat het geen informatie wenste te delen om zo rivaliserende producten buitenspel te zetten. De Europese Commissie focust op de periode tussen 2016 en 2021. Microsoft introduceerde Teams begin 2017 om met Slack te concurreren.

De Europese Commissie onderzoekt volgens Reuters of het bundelen van producten bedrijven toegang geeft tot data om zo hun aandeel in beide markten te vergroten. Tegelijk kijkt het ook of deze aanpak het moeilijker maakt voor rivaliserende producten, meer specifiek diegene met maar één product binnen het portfolio.

Concurrenten van Microsoft Teams hebben van de EU een vraag gekregen om een klantenlijst aan te leveren van alle partijen die door de integratie met Office klanten hebben verloren aan Microsoft. Rivalen moeten ook aan de Europese Commissie melden wat de impact op investeringen rond innovaties is geweest als impact op geïntegreerde producten alsook de kwaliteit en de prijs van hun producten.

Sinds Slack vorig jaar naar de Europese Commissie stapte om de oneerlijke concurrentie van Microsoft Teams aan te vechten, werd het overgenomen door Salesforce. De CRM-gigant legde in totaal 27,7 miljard dollar neer voor Slack. Salesforce heeft sinds de aankoop van Slack een duidelijke visie voor de communicatie- en samenwerkingstool. Die verschilt van die van Microsoft, wat de toekomst van werk in een interessant licht plaatst volgens onze diepgaande analyse.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home