Microsoft verwelkomt externe gebruikers in Teams-kanalen van bedrijven

Microsoft Teams

Binnenkort kan je externe partijen zoals freelancers uitnodigingen om deel te nemen aan teams binnen je zakelijke Microsoft Teams-omgeving, zonder dat daarmee de beveiliging wordt gehypothekeerd.

Microsoft wil samenwerken over bedrijfsgrenzen heen eenvoudiger maken. Daartoe introduceert de technologiereus op zijn tweede Ignite-event van 2021 nieuwe functionaliteit voor Microsoft Teams. Met name Chat with Teams springt in het oog. Die functie laat je toe om mensen van buiten de bedrijfsorganisatie aan teams binnen Teams toe te voegen. Dat is handig wanneer je nauw wil samenwerken met bijvoorbeeld toeleveranciers, klanten of freelancers.

Organisaties kunnen iedereen met een Microsoft-mailadres uitnodigen voor een team. Daarbij volstaat een persoonlijk account. Voor de uitgenodigde partij geldt automatisch relevant beleid inzake compliancy en privacy, gebaseerd op Teams Connect en Azure Active Directory.

Gedeelde kanalen

Als verlengde van die functionaliteit lanceert Microsoft Shared channels. De gedeelde kanalen werken over de grenzen van individuen, teams en zelfs organisaties heen. Je zal kanalen kunnen delen met tot wel 50 verschillende teams en organisaties. Via Azure AD kunnen administrators zich over het toegangsbeleid ontfermen, zodat mensen veilig kunnen samenwerken aan documenten zonder dat daarmee de beveiliging van andere data binnen een onderneming in het gedrang komt.

Nog voor het einde van dit jaar kan je externen uitnodigen voor je teams. De verbreding van de functionaliteit van kanalen volgt als preview aan het begin van 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home