Microsoft Teams ondersteunt voortaan twee simultane accounts

Windows 11 Teams

Je kan vanaf vandaag een werk- en privé-account tezamen gebruiken in één Teams-omgeving. Microsoft werkt hard aan de optie om ook meerdere zakelijk accounts simultaan te gebruiken.

Wie Microsoft Teams zowel zakelijk als privé gebruikt, kan vanaf nu naadloos tussen de beide accounts wisselen en tegelijk berichten ontvangen van allebei. De functie werd gradueel uitgerold sinds begin februari en is nu voor iedereen beschikbaar. Klik rechts bovenaan op je initialen en kies daar de optie om een extra account toe te voegen.

Twee zakelijke accounts tegelijk gebruiken, is nog niet mogelijk. Je kan in Microsoft Teams wel geconnecteerd blijven met meerdere omgevingen via gast-accounts, maar dan ontvang je niet geen real-time meldingen zoals bij je hoofdaccount wel het geval is. Microsoft werkt aan een oplossing die dit jaar nog het levenslicht moet zien volgens de Microsoft 365 roadmap om dat wel mogelijk te maken.

Microsoft focust vandaag met Teams steeds meer op thuisgebruik en geeft daarom voorrang aan een privé-account. Het lanceerde midden vorige maand nog een gratis versie voor particulier gebruik om iedereen richting Teams te duwen. Microsoft Teams blijft groeien en bereikte eind april de mijlpaal van 145 miljoen actieve dagelijkse gebruikers.  In Windows 11 krijgt Teams een centrale rol en wordt het standaard vooraf geïnstalleerd met een diepgaande integratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home