Microsoft groeit met 21 procent in afgelopen kwartaal

microsoft

Het gaat Microsoft voor de wind. Het bedrijf laat opnieuw stevige groei optekenen in zijn laatste kwartaal van fiscaal jaar 2021. Azure is de motor achter de goede resultaten.

Microsoft rapporteert 21 procent omzet groei voor zijn vierde kwartaal van fiscaal jaar 2021 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat kwartaal loopt ongeveer gelijk met het tweede kwartaal van het kalenderjaar. In die periode pakte Microsoft uit met een omzet van 46,2 miljard dollar, terwijl analisten slechts 44,1 miljard dollar hadden voorspeld. De winst groeide met 47 procent naar 16,5 miljard dollar.

Cloud

De groei wordt voornamelijk gedreven door het cloudaanbod van Microsoft. Azure zag zijn omzet stijgen met 51 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat lijkt het beste cijfer te zijn sinds Q3 van 2020 en ligt in lijn met de groei voor de daaropvolgende kwartalen. Azure valt onder de business unit Intelligent Cloud, die daardoor met 30 procent aandikt.

Het departement More Personal Computing presteert het slechts met slechts negen procent groei. Daaronder vallen onder andere Windows met OEM-licenties, toestellen zoals de Surface-reeks en gaming. Surface doet het erg slecht met een omzetdaling van 20 procent en de Windows-OEM-omzet daalt ook met drie procent. Groei komt onder andere van Office.

Dalend aandeel

Al bij al zijn de resultaten van Microsoft opnieuw erg goed. Het bedrijf groeit en overtreft daarbij de verwachtingen van Wall Street. Toch daalde de koers van het Microsoft-aandeel na de bekendmaking van de kwartaalresultaten. Het aandeel stond erg hoog en heeft zich intussen al een beetje herstelt, waardoor de daling mogelijks niet helemaal gerelateerd is aan het fiscale rapport.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home