Microsoft rolt ‘One Outlook’ op Windows uit voor testers

One Outlook

Wie de eerste versie van de nieuwe Outlook voor Windows wil testen, moet wel aan een heleboel voorwaarden voldoen. Bovendien zitten nog niet alle functies in deze bètatest.

De eerste ‘One Outlook’-versie kan nu officieel worden getest, zolang je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet je een betalende Microsoft 365-klant zijn en een zakelijke of educatiemailbox als standaard e-mailadres gebruiken binnen de huidige Outlook for Windows. Daar bovenop moet je ook ingeschreven zijn in de Beta Channel. Pas dan zie je rechts bovenaan een optie die je kan activeren om de nieuwe Outlookversie te testen.

Onder de noemer Project Monarch werkt Microsoft al langer aan het ‘One Outlook’-project dat alle Outlook-versies laat convergeren naar één versie. Microsoft hoopte initieel om het project eind 2021 klaar te hebben, maar het duurde tot vorige week voor een eerste onofficiële testversie uitlekte. Het ‘One Outlook’-project krijgt als basis de webapp van Outlook en zou alle huidige clients vervangen die er vandaag zijn waaronder Outlook Win32, UWP en Outlook for Mac.

One Outlook

Het is voorlopig onduidelijk hoe de verdere tijdlijn eruit ziet voor het nieuwe Outlookproject. Mogelijk deelt Microsoft nieuwe details op zijn Build ontwikkelaarsconferentie volgende week.

Nieuwigheden en ontbrekende functies

De nieuwe Outlook-client voegt heel wat nieuwe functies toe waaronder berichtherinneringen, een kalender, to-dolijst en ondersteuning voor Loop-componenten. Die laatste maken onderdeel uit van het Fluid-raamwerk. Hiermee kan je bijvoorbeeld eenvoudiger bestanden in de cloud delen door ‘@namevanhetbestand’ te typen in je bericht. Andere zaken zoals tabellen, notities, taken of zelfs verkoopdetails in Dynamics 365.

One Outlook

Ook Project Moca maakt zijn opwachting met een handige bordweergave van je kalender voor een betere projectmanagement. Denk daarbij aan notities, taken, het weer, vooropgestelde doelen, contactgegevens of zelfs bestanden. Je kan de nieuwe tool zien als een enorm bureau waarop je belangrijke gegevens kan ordenen, zodat je in één oogopslag ziet wat voor jouw belangrijk is.

Heel wat nieuwe functies die ‘One Outlook’ met zich mee moet brengen, zitten vandaag nog niet in de testversie. Denk daarbij aan ondersteuning voor meerdere accounts, POP-configuratie en Outlook databestanden (.pst). De client werkt vandaag ook nog niet met Outlook.com, Gmail, iCloud en andere IMAP-accounts.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home