Het ‘One Outlook’-project van Microsoft lekt uit en staat dichtbij lancering

Microsoft werkt aan een project waar het alle Outlook-versies wil bundelen in één definitieve variant. De eerste testversie daarvan is nu uitgelekt en kan je vandaag testen.

Onder de noemer Project Monarch werkt Microsoft al langer aan het ‘One Outlook’-project dat alle Outlook-versies laat convergeren naar één versie. Microsoft hoopte initieel om het project eind 2021 klaar te hebben, maar de technische uitdagingen zijn groter dan verwacht. Het ‘One Outlook’-project krijgt als basis de webapp van Outlook en zou alle huidige clients vervangen die er vandaag zijn waaronder Outlook Win32, UWP en Outlook for Mac.

Begin dit jaar waren er al geruchten dat de eerste testronde in de lente zou starten voor bètatesters. Die tijdlijn lijkt te kloppen, want Windows Central ontdekte een bètaversie die werkt voor zakelijke e-mailadressen en schoolaccounts.

In een reactie aan The Verge bevestigt Scott Stiles, VP product management voor Outlook, dat de nieuwe Outlook-versie er snel aan komt. “De versie die online beschikbaar is, is een vroege niet-ondersteunde testversie van Outlook for Windows en mist sommige functies en verbeteringen die beschikbaar zullen zijn bij de officiële start van de bètatest.” Hij alludeert dat we op Microsoft Build 2022 later deze maand meer nieuws mogen verwachten.

Testversie beschikbaar

‘One Outlook’ moet naast Outlook binnen het Office-pakket ook Mail, Personen en Kalender vervangen op Windows 10 en Windows 11. Voor traditionele Outlook-gebruikers zal de aanpassing het grootst zijn om in de toekomst over te schakelen.

De bètatest is vandaag een Progressive Web App (PWA) verpakt als software die je kan installeren. Microsoft is al jaren voorstaander van deze aanpak omdat het meer flexibiliteit biedt qua updates, maar op vlak van prestaties kan een native x86-applicatie soms beter presteren. Het is afwachten hoe ‘One Outlook’ zal presteren van zodra het officieel beschikbaar wordt gesteld voor bètatesters de komende weken.

Ben je nu al benieuwd en wil je eens proeven? Je kan de app via deze link veilig vanop de servers van Microsoft downloaden. Hou er wel rekening mee dat het om een vroege testversie gaat. Wie de toepassing grondig wil uittesten, wacht beter tot de start van de officiële bètatest in de nabije toekomst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home