Project Monarch, één Outlook voor iedereen, start deze lente

outlook windows 10

Deze lente moet Project Monarch het levenslicht zien als één Outlook-app die alle andere vervangt.

Microsoft hoopte initieel om het project eind 2021 klaar te hebben, maar de technische uitdagingen zijn groter dan verwacht. Het ‘One Outlook’-project krijgt als basis de webapp van Outlook en zou alle huidige clients vervangen die er vandaag zijn waaronder Outlook Win32, UWP en Outlook for Mac. Project Monarch wordt soms ook wel eens ‘One Outlook’ genoemd intern bij Microsoft en krijgt nu een nieuwe deadline volgens ZDnet.

Na maanden intern testen moet Project Monarch deze lente in bèta lanceren onder de noemer… Outlook. Spannende brainstorm daar bij Microsoft. Volgens interne bronnen is het design sterk gefocust op de huidige webversie van Outlook.

Microsoft zou eind maart Windows Insiders laten proeven van de Outlook-versie binnen de Dev- en Beta-kanalen van Windows 11.

Het ‘One Outlook’-project moet uiteindelijk ook de abominabele Mail-, Kalender- en Personen-apps vervangen naar één toepassing. Helaas zou dat project het meeste vertraging zijn opgelopen en later dan de klassieke desktopversie uitrollen.

Algemene beschikbaarheid wordt verwacht eind 2022 met de grote najaarsupdate Windows 11. Het is voorlopig nog niet duidelijk of Microsoft gebruikers zal verplichten om over te schakelen of dat ze de keuze krijgen tussen beide oplossingen.

lees ook

Microsoft toont Outlook-app voor Windows 10 met nieuw design

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home