Nethys wordt aandeelhouder van Orange

Orange

Nethys wil officieel zijn belang in Voo omzetten in aandelen van Orange Belgium. Het Waalse bedrijf zal zo een gelang van elf procent verwerven. Nethys beroept zich daarvoor op een clausule in de overnameovereenkomst van Voo.

Het Waalse Nethys heeft na instemming van de intercommunale Enodia officieel de procedure gestart om zijn belang van 25 procent plus één aandeel in Voo om te zetten in een belang van elf procent bij moederbedrijf Orange Belgium. Dat laat Orange weten. Wanneer die omzetting rond is, behoudt Nethys wel zijn governance-rechten die verbonden zijn aan het aandeel in Voo.

Orange Belgium bevestigde op 17 november al de geruchten voor die nakende omzetting in een persbericht, nadat de bal al aan het rollen ging dankzij de Waalse nieuwswebsite L-Post. Nethys kan zoals gezegd een belang van elf procent bekomen in de Belgische tak van Orange, die op zijn beurt voor 75 procent in handen is van de Franse groep.

De onderhandelingen zijn een nasleep van de overname van Voo door Orange. Toen Orange eind 2021 de Waalse telecomprovider Voo overnam, behield Nethys een belang van 25 procent plus één aandeel. Beide partijen kwamen ook overeen dat Nethys zijn belang van Voo kon overzetten naar aandelen in Orange. Het is dus op die clausule dat het Luikse bedrijf zich beroept om een minderheidsbelang in Orange te verwerven.

De transactie wordt de komende dagen voorgelegd aan de raad van bestuur van Orange Belgium. Onafhankelijke bestuurders en experts zullen onderzoeken of alles koosjer is, waarna de omzetting moet goedgekeurd worden door de algemene vergadering van Orange Belgium.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 17 november 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home