Microsoft opent inschrijvingen voor Copilot: slimme assistent die je werk opknapt

copilot
Bron: Microsoft

Microsoft breidt de testgroep voor Copilot uit tot zeshonderd bedrijven. Van Powerpoint tot Teams en Viva, overal zal Copilot opduiken om je werk eenvoudiger te maken.

In maart kregen we voor het eerste Microsoft 365 Copilot te zien, een slimme hulp waarmee Microsoft artificiële intelligentie doorheen het hele 365-ecosysteem beschikbaar wil maken. Volgens Microsoft is AI de toekomst en zal het ons helpen om ons werk net beter te doen, in tegenstelling tot alle doemdenkers die voorspellen dat AI onze jobs zal overnemen. Microsoft liet ons helaas vol ongeduld wachten op wanneer Copilot zou uitrollen en gaf slechts een select clubje van twintig bedrijven toegang tot de eerste testversie.

Vandaag kondigt Microsoft aan dat zeshonderd bedrijven zullen worden uitverkoren om Copilot uit te testen. Redmond opent een (betaald) Early Access-programma waar bedrijven op uitnodiging aan kunnen deelnemen. Hoe je je kans verhoogt om een exclusieve uitnodiging te komen en hoeveel bedrijven uit de Benelux zullen mogen deelnemen is onduidelijk, alsook of de publieke lancering nu dichterbij komt. In andere woorden: de gesloten deuren waar Copilot nog achter zit zijn slechts op een klein kiertje gezet.

Met het openen van de eerste grote testronde van Copilot, kondigt Microsoft ook nieuwe capaciteiten voor de AI-assistent. Die maken duidelijk dat Copilot overal, maar dan ook overal, tot je dienst zal staan in de verschillende 365-applicaties. We overlopen de aankondigingen van Microsoft.

Slim zoeken

Op zoek naar een bepaald document? Maak dan gebruik van de semantische index voor Copilot. Dit moet dienen als de gps om je door de jungle van gebruikers- en bedrijfsgegevens te gidsen. Wil je bijvoorbeeld de verkoopcijfers van maart opvragen, dan zal Copilot je niet gewoon een lijst van bestanden geven waar toevallig de woorden ‘maart’ en ‘verkoopcijfers’ in vermeld worden.

Copilot weet bijvoorbeeld dat verkooprapporten altijd in Excel worden opgemaakt en zelfs dat medewerker x daarvoor verantwoordelijk is. Zo zal je veel sneller bekomen wat je vindt.

semantic index loop
Bron: Microsoft

Brainstormen met Whiteboard

Een integratie van Copilot in Teams mag uiteraard niet ontbreken. Copilot zit verstopt in de Whiteboard-app, die je tijdens vergaderingen kan gebruiken om creatief te brainstormen. Je kan aan Copilot vragen om ideeën op het bord te schrijven, het whiteboard samen te vatten na een brainstormsessie of om je ideeën om te zetten naar beelden via Designer.

lees ook

Microsoft Designer duikt op in Edge

Powerpoint

Copilot maakt in een handomdraai een PowerPoint-presentatie. Tijdens de eerste demo zagen we al hoe de AI-tool een Word-document omzette in kant-en-klare slides, inclusief bijpassende lay-out. De AI-tool geeft ook suggesties voor hoe je je presentatie kan verbeteren. Heb je bijvoorbeeld te veel tekst in een slide, dan zet Copilot die om tot bulletpoints.

Nu nog een AI-bot die de presentatie voor jou kan geven, en je hoeft nooit meer stress te hebben voor een presentatie. Voor wat creatieve inspiratie, brengt Microsoft de beeldgenerator Dall-E naar Powerpoint.

copilot powerpoint
Bron: Microsoft

Sneller mailen en notities maken

Over naar de vaste mailapplicatie voor 365-gebruikers. Copilot geeft tips over hoe je de inhoud en toon van je e-mails zo duidelijk mogelijk kan overbrengen. Dit kan handig zijn wanneer je e-mail een gevoelig onderwerp behandelt, of wanneer je met een strakke deadline zit. Hoe Copilot je helpt met het maken van notities, lees je in dit artikel.

Samen werken en leren

Vanop afstand samenwerken durft wel eens rommelig te verlopen. Iedereen zet zijn of haar ideeën in een gedeeld document en op den duur is het overzicht volledig zoek. Organisaties die gebruik maken van Loop, kunnen binnenkort Copilot inzetten om iedereen bij de les te houden. Copilot genereert samenvattingen om teamleden op de hoogte te houden. Door collega’s te taggen, kan je hun aandacht vestigen op de belangrijkste items.

lees ook

Microsoft toont zakelijke ChatGPT-variant met de naam Business Chat

Later dit jaar wil Microsoft Copilot ook nog integreren in Viva. Dit moet werknemers helpen met het vinden van voor hen relevante cursussen. Op basis van tekstuele prompts stelt Copilot een op maat gemaakt trainingsprogramma samen. Hierover deelde Microsoft in april al een uitgebreide blog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home