Google Hangouts krijgt vervaldatum voor Google Workspace-klanten

Google Hangouts

Vanaf 22 maart moet je verplicht overschakelen naar Google Chat, de opvolger van Hangouts. Organisaties die beide ondersteunen, moeten snel overschakelen.

Hangouts, ooit de belangrijkste chatclient van Google, wordt op 22 maart officieel naar de eeuwige jachtvelden gestuurd voor Workspace-klanten. De consumentenversie is al langer gemigreerd naar Google Chat, maar nu moeten ook professionele Google Workspace-klanten overschakelen.

Op de dag van de deadline vinkt Google de optie Chat preferred bij iedereen aan in het adminpanel. Vanaf dan wordt Google Chat de standaard chatapplicatie binnen Google Workspace en wordt Hangouts vervangen. Wie vanaf die dag Hangouts probeert te bereiken in Gmail of de mobiele app, wordt automatisch naar Google Chat verwezen. Enkel de url hangouts.google.com blijft nog even werken na de deadline.

IT-admins die vandaag de optie Chat en classic Hangouts of Classic Hangouts only hebben ingeschakeld, kunnen nu al proactief de wissel doorvoeren als dat nog niet is gebeurd. Zorg er zeker voor dat alles is gemigreerd naar Google Chat. Normaal gebeurt dat automatisch door Google, maar een dubbelcheck kan nooit kwaad.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home