Google verandert Hangouts Meet van naam

Google Meet

Google haalt de ‘Hangouts’ uit Hangouts Meet. De videochatdienst gaat voortaan gewoon als Google Meet door het leven, al lijkt de rebranding nog niet helemaal rond.

Hangouts Meet kent net als andere videochat-toepassingen een enorme stijging in het aantal actieve gebruikers as gevolg van de coronacrisis. Google besloot te midden van deze influx van nieuwe gebruikers om Hangout Meets van naam te veranderen. Het ‘Hantouts’-aspect verdwijnt, zodat de dienst voortaan gewoon Google Meet heet.

Meet wordt zo duidelijker z’n eigen ding binnen G Suite. De naamsverandering is officieel en vind je al op verschillende pagina’s terug, zoals dit blog van Google. Op andere plaatsen is de rebranding dan weer niet helemaal doorgekomen. Op het moment van dit schrijven heet de mobiele app bijvoorbeeld nog wel Hangouts Meet.

Verwarrend

Google is notoir slecht in het brengen en houden van structuur van de eigen diensten. Toepassingen komen en gaan zonder schijnbaar enige logica achter de beslissingen en het is vaak verwarrend om te weten welke app op welk moment waarvoor dient. In dat opzicht is het handig dat Google zijn Meet-dienst loskoppelt van de Hangouts-familie, aangezien zo de relatie met G Suite duidelijker wordt.

Langs de andere kant zorgt de plots en slechts half doorgevoerde naamswijziging opnieuw voor de nodige verwarring, zeker voor minder technisch onderlegde mensen die de dienst misschien voor het eerst gebruiken. De naamsverandering heeft geen betrekking op Google Hangouts, dat voorlopig nog blijft bestaan en ongeveer dezelfde functionaliteit biedt als Meet. Verder is er nog Hangouts Chat, dat ook los staat van Hangouts maar de Hangouts-noemer in de naam momenteel wel blijft behouden. Kortom: de naamgeving van Googletoepassingen is en blijft een soep.

Lees ook: Google verbiedt Zoom voor al zijn werknemers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home