Cisco brengt gespecialiseerde tools voor virtuele overheid en gerecht uit

rechtszaak

Voordat het coronavirus alles op zijn kop gooide, waren bestuurs- en rechtsorganen verplicht elkaar persoonlijk te ontmoeten. Dit jaar vielen justitie, steden en gemeenten, provincies en parlementen elkaar vooral terug op een online dienstverlening voor de burger. Om de digitale overstap verder te verbeteren, presenteert Cisco twee nieuwe toepassingen: Webex Legislate voor wetgevende instellingen en Connected Justice voor de gerechtelijke macht. 

Uit een Cisco-enquête blijkt dat 50% van de overheidsmedewerkers verwacht voortaan acht of meer dagen per maand thuis te werken. De werkomgeving van de overheid zal voortaan meer hybride worden. Met Webex Legislate helpt Cisco om de organisatie van de hybride omgeving te vereenvoudigen. De cloudoplossing breidt de beveiligings- en privacyfuncties van Webex uit en is speciaal aangepast voor wetgevende instanties. 

Via Webex Legislate kunnen volksvertegenwoordigers debatteren en stemmen over wetgeving met aangepaste stemfuncties. In de zijbalk kunnen ze persoonlijke gesprekken starten, zoals ze ook zouden toen tijdens plenaire zittingen. Bij meertalige vergaderingen zorgt Webex Legislate voor simultaanvertaling en ondertiteling. 

Cisco heeft vooral veel aandacht besteed aan de beveiliging van Webex Legislate. De software heeft tweefactorauthenticatie, visuele en verbale herkenning om stemgerechtigden toegang te verlenen. Deelnemers kunnen anoniem of aangepast stemmen, met gedetailleerde statistieken per partij en verkozene.

Digitalisering in de rechtbank en gevangenissen

Met Connected Justice biedt Cisco een online systeem voor rechtbanken en andere gerechtsinstellingen, zoals het gevangeniswezen en justitiehuizen. De oplossing zorgt voor een betere samenwerking tussen gerechtsinstanties en vereenvoudigt jurisprudentie op afstand. 

FOD Justitie werkte in ons land al met videotechnologie. De nieuwe oplossing van Cisco voegt hier nog veel nieuwe mogelijkheden aan toe. Rechtbanken kunnen comparanten samenbrengen via realtime video. Daarnaast kunnen rechtbanken verschillende virtuele hoorzittingen organiseren via een dashboard dat gekoppeld is met de ‘rol’, met een virtuele lobby en bijkomende kamers. Om dat mogelijk te maken werkt Cisco samen met Cloverhoud, dat integratiediensten levert voor de gerechtelijke sector. Het wordt zo mogelijk om hybride rechtszittingen te organiseren: er zijn zowel fysieke als virtuele aanwezigen in de zitting. 

Een andere mogelijkheid die Connected Justice met zich meebrengt is virtuele bezoeken voor correctionele instellingen. Het wordt eenvoudiger om vanuit de gevangenis virtuele toegang te organiseren voor rechtszaken, telegeneeskunde en afstandsonderwijs. Dankzij een integratie met TRACKtech wordt het voor justitieassistenten makkelijker om gedetineerden met elektronisch toezicht of vervroegde vrijlating te volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home