Cisco Webex laat je nu ook virtuele achtergronden instellen

Webex Teams

Webex is één van de oudste videoconferencingtools, maar werd tijdens de coronacrisis op snelheid gepakt door zijn jongere concurrenten. In een poging om bij te benen, heeft Cisco nu virtuele achtergronden voor videomeetings toegevoegd.

Virtuele achtergronden waren lang een onderscheidende feature van Zoom, maar maakten de voorbije maanden ook al hun opwachting in Microsoft Teams en Google Meet. Ook Cisco introduceert de functie nu in zijn videoconferencingtool Webex.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun achtergrond onscherp te maken, zodat eventuele visuele afleiding minder opvalt, of een virtuele achtergrond in te stellen. Daarvoor kunnen ze kiezen uit een aantal door Cisco aangeleverde afbeeldingen. Het toevoegen van eigen beelden is voorlopig nog niet mogelijk.

Webex werd in 2007 voor 3,2 miljard dollar overgenomen door Cisco, en bestond daarvoor al sinds 1995. Het is één van de pioniers in videovergaderen, maar moest de voorbije maanden schijnbaar de duimen leggen tegen zijn jongere rivalen. Desalniettemin kende ook Webex een recordgebruik, met meer dan 20 miljard vergaderminuten in april.

Die boost kwam er onder meer “doordat we de gratis versie van Webex verder hebben uitgebreid met een ongelimiteerd aantal belminuten per afspraak en aantal afspraken”, vertelde Michel Assink, Head of Collaboration Sales bij Cisco België eerder al aan Techzine. Lees verder waarom thuiswerk voor Cisco Webex vandaag tegelijk een zegen en een uitdaging is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home