Cisco zet schouders onder Vlaamse digitale infrastructuur

cisco vlaamse regering samenwerking
Bron: Cisco

De Vlaamse regering sluit een strategische samenwerking van Cisco. De focus ligt op digitale infrastructuur en cyberveiligheid.

Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering (N-VA), zette vandaag zijn krabbel onder het samenwerkingsakkoord met Cisco. Vlaanderen zal zich vervoegen bij Cisco’s Country Digital Acceleration-programma voor de publieke sector, dat in meer dan vijftig landen actief is. Dit gezamenlijke initiatief richt zich op de versterking van de digitale infrastructuur, verbetering van cyberveiligheid en ontwikkeling van digitale vaardigheden.

De samenwerking tussen de Vlaamse regering en Cisco beoogt verschillende doelen te realiseren. Een van de prioriteiten is het verbeteren van de digitale infrastructuur in Vlaanderen. Dit omvat het bevorderen van duurzame IT-oplossingen en het verhogen van cyberbeveiligingsmaatregelen. Deze maatregelen zijn essentieel om kritieke infrastructuur, informatiesystemen en onlinediensten te beschermen tegen cyberdreigingen.

Daarnaast zal er speciale aandacht zijn voor het versterken van de digitale vaardigheden van de beroepsbevolking. Dit gebeurt onder andere door het integreren van Cisco Networking Academy-modules in de opleidingsprogramma’s voor ambtenaren. Hiermee wil men de IT-scholing en cyberweerbaarheid van Vlaamse overheidsmedewerkers vergroten.

Jan Jambon benadrukt het belang van deze samenwerking: “Onze ambitie is om met onze digitale burgerdiensten in Vlaanderen tot de top 5 van Europa te behoren. Duurzaamheid, cyberveiligheid en de opleiding van medewerkers blijven belangrijke prioriteiten voor de komende jaren. Met dit programma bundelen we onze krachten over de publiek-private grenzen heen en ik kan niet wachten om de resultaten ervan te zien.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home