Apple ondersteunt binnenkort je iPhone als webcam op macOS

Apple macOS Ventura Continuity Camera

Wie later dit jaar zijn Mac-toestel upgradet naar macOS 13 Ventura kan zijn iPhone als webcam gebruiken binnen FaceTime, Microsoft Teams, Zoom en andere toepassingen.

Onder de noemer Continuity Camera kan je binnenkort de camera van je iPhone gebruiken als webcam om te videobellen. Android-gebruikers kunnen dit al veel langer dankzij bijvoorbeeld Droidcam, maar het is de eenvoud van gebruik die hier opmerkelijk is. Waar je met Droidcam (of andere Android camera-apps) software moet installeren op smartphone en pc met de juiste instellingen, werkt alles naadloos op Mac. De iPhone mag zelfs in stand-by blijven staan. Enige vereiste is dat beide binnen hetzelfde wifinetwerk actief zijn.

Continuity Camera maakt ook optimaal gebruik van de camera’s achteraan de iPhone. De hoofdcamera centreert je wanneer je rondwandelt en biedt ondersteuning voor portretmodus bij compatibele iPhone-toestellen. Je kan ook een softwarematig studiolicht inschakelen om optimaal in beeld te verschijnen.

De leukste functie is misschien wel de groothoeklens op de iPhone die dubbelt als tweede scherm om te presenteren. Door de grote hoek kan die prima in beeld brengen wat je op je bureau demonstreert.

Apple macOS Ventura Continuity Camera

Om van deze nieuwe functie te genieten, moet je even wachten tot macOS 13 Ventura beschikbaar is. Ontwikkelaars kunnen er vandaag al mee aan de slag. Een publieke bèta volgt volgende maand, terwijl het brede publiek de software update later dit jaar mag verwachten.

Apple werkt met externe fabrikanten waaronder Belkin samen om iPhonehouders (met MagSafe) op de markt te brengen later dit jaar.

Op WWDC kondigde Apple eerder ook al een nieuwe MacBook Air aan met snellere Apple M2-chip aan boord. Ben je benieuwd naar alle nieuwigheden binnen macOS 13 Ventura? Klik dan hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home