Workday kiest Google Cloud als voorkeurspartner ‘in cloud’

workday

Workday, provider van enterprisesoftware, slaat de handen in elkaar met Google Cloud. De twee bedrijven starten een partnerschap op over verschillende sectoren heen.

Google Cloud en Workday zullen vanaf nu als partners door het leven gaan. De partners ‘in cloud’ gaan samenwerken over verschillende sectoren heen, denk maar aan financiële dienten, verkoop en gezondheidszorg. Workdays bedrijfstoepassingen zullen door Google Cloud gehost worden, zodat gebruiksgemak en lage latentie gegarandeerd zijn.

Het strategisch gekozen partnerschap zal volgens de bedrijven beter voorzien in de noden van klanten. Workdays Financial Management-, Human Capital Management- en Adaptive Planning-toepassingen kunnen namelijk direct worden uitgerold op Google’s cloudinfrastructuur. Google krijgt zijn partners klantenbestand van wel 8000 klanten – met daaronder 50 miljoen gebruikers – er zelfs gratis en voor niets bij.

Wat dan met AWS?

Het nieuws volgt op de aankondiging van AWS om bepaalde bedrijfssoftware van Workday links te laten liggen en verder te gaan met die van Oracle. AWS had vermoedelijk problemen met de omvang van het platform. Workday bevestigt de stopzetting van de samenwerking op het vlak van Human Capital Management maar rept niet over het schaalprobleem. Het bedrijf kan naar eigen zeggen Amazons specifieke noden niet vervullen.

Als reactie op het nieuws daalde het aandeel van Workday met meer dan 7 procent op de beurs. Amazon liet daarna weten dat sommige teams wél nog met enkele Workday-toepassingen werken. Andere teams hebben naar eigen zeggen specifieke vereisten gebaseerd op de bedrijven waar ze mee samenwerken. Het partnerschap tussen Workday en Amazon blijft echter wel solide.

Schaalproblemen

Amazon is echter niet de enige die moeilijkheden heeft om de software van Workday te draaien. Eerder dit jaar vroeg de Amerikaanse staat Maine een herziening van het Workday-contract van 54,6 miljoen dollar aan om zijn HR-systeem te vernieuwen. Volgens staatsambtenaren nam het bedrijf geen verantwoordelijkheid op voor zijn rol in het vervangingsproject van een dertig jaar oud computersysteem dat al twee keer de vervaldatum overschreden heeft.

Rooskleurige toekomst

We zullen dus moeten afwachten of Google de reddende engel kan zijn voor Workdays schaalproblematiek. Google Clouds CEO Thomas Kurian lijkt er vertrouwen in te hebben. Organisaties zullen volgens hem aan hun commerciële datavereisten kunnen voldoen door de Workday-software in Google Cloud te draaien, terwijl ze de veiligheid, schaalbaarheid en uitvoering kunnen behouden die ze van Google gewoon zijn.

In de toekomst willen de bedrijven hun partnerschap uitbreiden door go-to-market strategieën uit te werken die inzetten op gezamenlijke marketing en verkoopactiviteiten. Volgens de co-CEO van Workday, Chano Fernandez, zullen ze samen cloudmogelijkheden leveren die de bedrijfsproductiviteit verbeteren en digitale transformaties versnellen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home