Oracle wil klanten naar cloud sleuren met kortingen

oracle plane

Oracle gaat 25 cent korting geven per uitgegeven dollar voor on premises klanten die naar de eigen cloudinfrastructuur verhuizen.

Oracle wil zich al enkele jaren positioneren als belangrijke cloudspeler. In vergelijking met grote spelers zoals AWS, Microsoft Azure en Google maar ook IBM staat Oracle nog niet echt ver met die ambitie. In een analyse van de actuele cloudmarkt valt het bedrijf steevast onder de categorie ‘anderen’.

Overtuigen met geld

Oracle hoopt nu on premises klanten te voertuigen om de sprong naar de cloud te maken met een beloningsprogramma. De Oracle Cloud-infrastructuur (OCI) werkt met credits die klanten kunnen inzetten om diensten te consumeren. Per uitgegeven dollar aan OCI-credits zal Oracle nu 25 cent teruggeven. Het kortingsprogramma is specifiek gericht op Oracle Technology License Support-klanten.

Oracle verwacht dat het programma grote klanten zal warm maken voor OCI. Het bedrijf hoopt dat zoveel mogelijk bestaande klanten de sprong naar de cloud maken, aangezien het cloudmodel een stuk voordeliger is voor de softwaregigant.

Moeilijke transitie

Oracle zit de laatste jaren in een vreemde situatie. Het bedrijf is nog steeds enorm, met 86 van de 100 grootste bedrijven in de Fortune 500 als klant. Toch slaagt Oracle er niet in om zich als een moderne speler te positioneren, onder andere met dank aan de negatieve PR van oprichter Larry Ellison.

lees ook

Hoe Oracle wel een serieuze cloudspeler kan worden

De transitie naar de cloud loopt stroef bij eigen klanten en voor nieuwe klanten lijkt er al helemaal weinig reden om voor OCI te kiezen. De vraag is maar of financiële beloningen zoals het kortingsprogramma daar structureel iets aan zullen veranderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home