Workday lanceert innovaties in datamanagement en machine learning

workday

Workday kondigt meerdere innovaties aan. Zo is Workday Accounting Center vanaf nu beschikbaar. Daarnaast heeft Workday voorspellende prognoses op basis van machine learning toegevoegd aan Workday Adaptive Planning en is het hele finance portfolio voorzien van extra functionaliteit voor het versterken van inzichten, wendbaarheid en efficiency.

Financiële teams lopen sinds de uitbraak van de pandemie tegen de uitdaging aan om wendbaarder te worden in het steeds veranderende zakelijke landschap. Realtime data en inzichten zijn cruciaal voor die wendbaarheid. Nog altijd zijn de databronnen van veel financiële afdelingen niet verbonden met hun legacy-administratiesystemen. Daardoor hebben financiële teams moeite om de veranderende wereld waarin we leven bij te benen.

Workday wil financiële teams helpen de uitdagingen waar ze tegenaan lopen aan te pakken. Daarom komt Workday met cloudoplossingen voor planning en financieel management, versterkt met machine learning en datamanagementfunctionaliteiten. 

Workday Accounting Center

Met Workday Accounting Center kunnen klanten operationele data invoeren, deze verrijken met zinvolle toevoegingen en bruikbaar maken voor accounting. Klanten kunnen zo operationele en financiële gegevens uit diverse bronnen beheren met één enkele beheerlocatie in de hele organisatie. 

Een verzekeringsmaatschappij kan Workday Accounting Center bijvoorbeeld gebruiken om operationele data (zoals claims of polis gegevens) in het systeem te laden, boekhoudkundige posten voor de transacties te maken en vervolgens rapporteren en analyseren over die transacties met volledige details van en inzichten in de brontransacties. 

Voorspellende prognoses in Workday Adaptive Planning

Sinds de pandemie is planning crucialer geworden en zijn prognoseactiviteiten tot wel 30 keer toegenomen. Om nauwkeurigere prognoses te maken, blijft Workday de mogelijkheden voor intelligente planning ontwikkelen. Het systeem is gebaseerd op machine learning, wat helpt om met meer nauwkeurigheid en zekerheid te anticiperen op wat er komt. 

Dankzij de voorspellende prognoses in de analytics engine van Workday Adaptive Planning blijft het systeem leren. Hoe meer data wordt toegevoegd, des te beter de inzichten worden. De functie voor voorspellende prognoses is nu beschikbaar voor alle klanten van Workday Adaptive Planning.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home