Microsoft brengt Universal Print naar macOS

brother printer

De Universal Print-functie maakt de langverwachte oversteek naar macOS. Al je printers worden zo beschikbaar vanuit de cloud zonder drivers te hoeven installeren.

Universal Print is onder Microsoft 365-gebruikers een bekend begrip. Microsoft kondigde de functie in 2020 aan en sinds 2021 is het beschikbaar voor alle zakelijke en educatieve abonnees. Pas drie jaar later maakt de printerhub nu ook de oversteek naar macOS Ventura 13.3. De bedoeling was naar verluidt om dat vorig jaar al te doen, maar waarom de lancering tot nu werd uitgesteld, is niet duidelijk.

Om Universal Print op je Mac te installeren, meld je je eerst aan in het Microsoft Azure-portaal. In het menu Globale Instellingen kan je de preview activeren door op Alle printers weergeven te klikken. Nu dien je de Universal Print-app te installeren via de appwinkel. Meld je vervolgens aan met je account en vanaf dan kan je printers zoeken en toevoegen aan je dashboard. Via Print in macOS kan je tenslotte bestanden printen.

Printers in de cloud

De grote troef die Universal Print biedt, is dat je al je kantoorprinters kan onderbrengen in één gedeeld dashboard. Je printers zijn via de applicatie in de cloud beschikbaar, wat betekend dat je geen stuurprogramma voor elke individuele printer dient te installeren op je pc. Je kiest simpelweg welke printer je wilt gebruikers. Het merendeel van de kantoorprinters van bekende merken zoals Brother, Canon, Epson, HP, Konica Minolta, Lexmark, Toshiba, Ricoh en Xerox ondersteunen de functie.

lees ook

HP-CEO verdedigt omstreden printerbeleid: “Iedere printer is een investering”

De macOS-versie is voorlopig nog een preview en uit de eerste reacties op het macOS-forum leiden we af dat alles nog niet honderd procent werkt zoals het moet. Doen er zich bij jou kinderziektes voor omdat een printer bijvoorbeeld niet wil verschijnen in het overzicht, dan adviseert Microsoft om de printer op naam te zoeken en/of te zoeken op locatie door locatie-informatie toe te wijzen aan printers in de Azure-portaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home