Microsoft lanceert Universal Print in de cloud als preview

Microsoft Universal Print

Microsoft verhuist de printserverfunctionaliteit van Windows Server naar Azure en heeft het nieuwe cloudgebaseerde product Universal Print gedoopt. De oplossing is sinds deze week beschikbaar in private preview.

Microsoft richt zich met de nieuwe cloudprintservice op Microsoft 365-gebruikers in bedrijven en scholen. Universal Print verplaatste de belangrijkste printfunctionaliteit van Windows Server naar de cloud, zodat organisaties niet langer on-premises printservers nodig hebben en geen drivers op apparaten hoeven te installeren.

Daarnaast voegt de cloudservice belangrijke functies toe, zoals beveiligingsgroepen voor printertoegang, locatiegebaseerde printerdetectie en een uitgebreide beheermogelijkheden.

“IT-organisaties kunnen printers uitrollen en registreren via de Universal Print-service, zonder dat hiervoor een complexe hybride printopstelling nodig is. Bovendien kunnen printers vooraf worden geconfigureerd en zijn ze gemakkelijk te vinden vanaf Windows-apparaten die op Azure Active Directory zijn aangesloten”, klinkt het in een blogpost.

Preview

Microsoft merkt nog op dat de beste ervaring wordt geleverd met printers die Universal Print native ondersteunen. Het werkt samen met partners om dat ecosysteem uit te breiden. Voor bestaande printers kan een proxy-applicatie worden gebruikt, die de printers met de service verbindt.

Universal Print is op dit moment nog in private preview. Gebruikers die de service reeds willen uitproberen, kunnen dit formulier invullen om zich kandidaat te stellen. De enige vereiste is dat je organisatie Windows 10 Enterprise of Education versie 1903 of later en Azure Active Directory gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home