Twee derde softwareontwikkelaars zet actief in op containers

containers

Red Hat toont in een onderzoek aan dat het gebruik van containers sterk groeit in Europa. Twee derde (of 71%) van de ontwikkelaars zet er actief op in. Cloudadoptie, schaalbare operaties en verbeterde productiviteit zijn volgens respondenten de belangrijkste zakelijke voordelen van containers.

De Red Hat Developers Survey, een Europees onderzoek naar containers en Kubernetes, toont aan dat 71 procent van de ontwikkelaars containers actief gebruikt. Naast de belangrijkste zakelijke voordelen als cloudadoptie (33%), schaalbare operaties (30%) en verbeterde productiviteit (29%), geeft 40 procent van de ontwikkelaars aan containers in te zetten om hun persoonlijke carrièremogelijkheden te vergroten.

Geloof in containers en hybride cloud

Sinds het ontwikkelen van applicaties steeds complexer wordt en ontwikkelaars tegen de klok moeten werken, zetten bedrijven steeds meer in op containers. Volgens analistenbureau IDC zal 75 procent van de ondernemingen tegen 2024 met de flexibele infrastructuur werken. Hierdoor zal het gebruik van cloud-native apps bij bedrijven tot vijf keer groter kunnen worden. Op dit moment geeft 91 procent van de bevraagde softwareontwikkelaars voorrang aan het implementeren van apps via containers: 30 procent hiervan wil nieuwe soorten applicatiediensten voorzien, 19 procent wil het bedrijf zo beter ondersteunen.

Op containers gebaseerde toepassingen zullen in de komende jaren prioriteit zijn in softwareontwikkeling volgens 46 procent van de ontwikkelaars. Daarnaast willen ze inzetten op de kwaliteit, prestaties en beveiliging van applicaties (43%), CI- en CD-processen (32%), portabiliteit (29%) en de migratie naar de cloud (27%). Ook de hybride cloud kan voordelig zijn voor het gebruik van containers volgens een derde van de respondenten. Net zoals containers is de hybride cloud volgens Red Hat in staat om de complexiteit binnen organisaties te verminderen.

Experten inhuren

Maar liefst 61 procent van de ontwikkelaars heeft hulp nodig bij het uitvoerbaar maken van containertechnologie in hun bedrijf. Platformen zoals Kubernetes die ondersteuning bieden qua implementatie en beheer van de dienst zijn dus noodzakelijk voor bedrijven. De helft van de respondenten geeft zelfs aan de ontwikkeling van containers te willen uitbesteden aan een externe dienstverlener. Voor 19 procent is de technologie dan ook te complex om zelf te installeren.

Volgens Markus Eisele, developer adoption program lead EMEA bij Red Hat, is de overkoepelende conclusie uit het onderzoek dat containers meer zijn dan een bruikbare technologie. Ze kunnen namelijk een concurrentievoordeel inhouden en bijdragen aan de duurzaamheid en successen van organisaties vandaag.

lees ook

Red Hat en Nutanix werken samen voor hybride multicloud-aanbod

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home