SAP maakt blockchainplatform beschikbaar voor alle klanten

blockchain

Blockchain blijft tot de verbeelding spreken als the next big thing. Na bedrijven als IBM, Fujitsu en Oracle maakt ook SAP zijn eigen Blockchain-as-a-Service (BaaS) beschikbaar. Gebruikers kunnen met het platform hun eigen blockchaintoepassingen in de cloud bouwen.

SAP kondigde het nieuws aan tijden zijn jaarlijkse evenement Sapphire Now in Orlando, Florida. De BaaS-oplossing van de Duitse ERP-specialist biedt bedrijven naar eigen zeggen de “gateway met het laagste risico” om hun blockchaintoepassingen in de cloud te bouwen.

SAP Cloud Platform Blockchain

SAP Cloud Platform Blockchain is compatibel met verschillende blockchaintechnologieën, zoals HyperLedger Fabric en MultiChain. Het grootboeksysteem is gebouwd op het dataplatform SAP HANA en maakt gebruik van de SAP HANA Data Management Suite.

Het blockchainplatform van SAP werd eind vorig jaar gelanceerd met 27 partnerbedrijven. Dat is sindsdien uitgebreid naar 60 bedrijven die de technologie testen op gebruikscases in onder meer supply chain, transport, productie en farmacie. Met de algemene beschikbaarheid van het BaaS-platform, krijgen alle SAP-klanten toegang tot de blockchain.

SAP’s Chief Innovation Officer, Juergen Mueller, erkende op het podium van Sapphire Now dat blockchain nog in zijn kinderschoenen staat. De ontwikkeling van het blockchainplatform is daarom nog ondergebracht in het Innovation Centre Network van het bedrijf.

De ERP-specialist heeft verder ook een wereldwijd blockchainconsortium opgezet, met leden als Intel, HPE en Airbus.

Multicloud

Naast de aankondigingen rond blockchain, breidde SAP ook zijn multicloudstrategie verder uit. Het SAP Cloud Platform is voortaan ook beschikbaar op Google Cloud Platform en Microsoft Azure, naast Amazon Web Services.

Het bedrijf plant verder om een private versie van zijn cloudplatform op de IBM Cloud uit te rollen, voor bedrijven in streng gereguleerde sectoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home