SAP zet financiële compensatie in om klanten naar de cloud te krijgen 

sap prijzen

SAP stapt volledig over naar de cloud tot groot ongenoegen van on-premise-klanten. Een financieel stimuleringspakket dat de transformatiekosten tot 50 procent kan verlagen, moet hen over de streep trekken.

Vorig jaar kondigde de ERP-specialist SAP aan dat het wil overstappen op de cloud, tot veel ongenoegen van zijn on-premise klanten. SAP wil zijn klanten tegen eind 2027 van hun bestaande SAP-systeem migreren naar SAP S/4HANA. Om zijn ontevreden on-premise klanten mee aan boord te krijgen, biedt SAP een stimuleringspakket aan dat de transformatiekosten tot 50 procent kan verlagen. Zo wil het bedrijf zijn klanten helpen in de transitie naar de cloud.  

On-prem klanten zijn benadeeld

Vorig jaar kondigde de ERP-specialist SAP aan dat het alle klanten naar de cloud wil krijgen. Klanten die S/4HANA op eigen infrastructuur draaien, waren niet te spreken over de ‘gedwongen’ overstap naar de cloud. Meer nog, dergelijke migratie naar de cloud kost maanden en honderdduizenden euro’s of meer. Initieel gaf SAP zijn klanten de keuze tussen S/4HANA in de cloud of on-premise, maar nu blijkt dat klanten die voor dat laatste kozen, functionaliteiten mislopen.  

lees ook

SAP zaait ongenoegen en oogt ongeloofwaardigheid met voorkeursbehandeling cloud

Veel klanten waren niet te spreken over deze voorkeursbehandeling van klanten die wel op de cloud zaten of overstapten. Hoewel SAP zijn on-prem klanten zal blijven steunen tot 2040, zullen nieuwe innovaties enkel op de cloud doorgevoerd worden. Dit creëert echter een concurrentievoordeel voor klanten op de cloud, terwijl SAP hen nooit informeerde over de keuze tussen al dan niet toegang hebben tot nieuwe functies.  

Financiële compensatie

De cloud-overstap zorgde voor heel wat ongenoegen bij on-prem klanten, maar daar reageert SAP nu op met een financiële compensatie. “Om de investeringen van SAP-klanten te erkennen en de kosten van migratie en transformatie te helpen compenseren, kondigt SAP een tijdelijke aanbieding aan die de migratiekosten tot 50 procent kan verlagen en de time-to-value kan verkorten”, aldus SAP.  

lees ook

SAP wil all-in gaan met AI

Met dit stimuleringspakket wil SAP zijn on-premise klanten een financiële compensatie geven voor de migratie- en transformatiekosten van het verplaatsen naar de cloud. Het RISE with SAP Migration and Modernization Program is een belangrijke stap om de transistie naar de cloud mogelijk te maken.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home