SAP HANA Cloud lanceert AI-vector engine voor bedrijfsgegevens

Een nieuwe vector engine in SAP HANA Cloud stelt bedrijven in staat om grote taalmodellen te integreren met specifieke bedrijfsdata voor geavanceerde databasetoepassingen.

SAP maakt zijn vector engine toegevoegd voor SAP HANA Cloud algemeen beschikbaar. De vector engine laat bedrijven toe om grote taalmodellen (LLM’s) te combineren met bedrijfsspecifieke, realtime gegevens en kennis van bedrijfsprocessen. Deze integratie vindt plaats binnen SAP HANA Cloud en past binnen de AI-strategie van het bedrijf.

Het belang van de vector engine

De vector engine moet beperkingen van LLM’s aanpakken. SAP denkt daarbij aan de afhankelijkheid van verouderde trainingsdata en het ontbreken van bedrijfsspecifieke gegevens en kennis van bedrijfsprocessen. Door middel van retrieval-augmented generation kan de engine LLM’s voorzien van alle relevante gegevens van een organisatie.

lees ook

SAP wil all-in gaan met AI

Belangrijke voordelen en functies van de vector engine omvatten multi-model data-unificatie, verbeterde zoek- en analysefuncties, gepersonaliseerde aanbevelingen en geoptimaliseerde output van LLM’s. Dit maakt het mogelijk om innovatieve applicaties te bouwen die intuïtiever met gebruikers kunnen communiceren.

Intern gebruik

SAP HANA Cloud speelt een belangrijke rol binnen het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) en wordt intern bij SAP gebruikt door meer dan 180 verschillende applicaties en diensten vanwege de multi-model capaciteiten.

De integratie van de vector engine positioneert SAP HANA Cloud als de standaarddatabase voor SAP’s generatieve AI-strategie, waardoor klanten geavanceerde gebruikerservaringen kunnen creëren in samenwerking met andere diensten binnen SAP BTP. SAP werkt ook aan foundation models specifiek voor SAP-gerelateerde industrie- en proceskennis.

SAP wil net als andere bedrijven klanten helpen om hun data te ontsluiten met AI. Een model-agnostische aanpak zoals deze, die zonder dure en omslachtige hertraining van modellen eigen data kan integreren, is daarbij relevant.Bovenkant formulier

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home