SAP deelt sterke groei in cloudomzet

CEO zegt dat overgang naar SAP S/4HANA echt is ingezet

SAP

SAP noteerde het derde kwartaal een cloudomzet die een kwart hoger lag dan een jaar eerder. Klanten vinden met de hulp van het bedrijf zelf dan toch de weg naar de cloud.

Volgens Christian Klein de CEO van SAP vindt het cloudproduct van het bedrijf tractie. “SAP S/4HANA groeide met 108 procent”, vertelde Klein in een interview met Protocol. De aanleiding daartoe was de bekendmaking van de kwartaalresultaten. De cloud groeit volgens die cijfers jaarlijks 25 procent.

Weg vinden

SAP-klanten vinden dus de weg naar de cloud. Volgens Klein mag SAP daarvoor zichzelf op de borst kloppen. Volgens hem is de trend namelijk te danken aan het ‘RISE with SAP’-initiatief, een oplossing om klanten te helpen met hun digitale transformatie.

Het aanbod lanceerde al begin 2021. Het eerste kwartaal sprongen heel wat klanten enthousiast op het aanbod. Al houden teveel klanten een afwachtende houding aan en stelt het totale aantal klanten dat de overstap maakten enorm teleur. Als gevolg werd de deadline om de overgang rond te hebben al uitgesteld naar 2027.    

lees ook

Het belang van SAP RISE en Activate: ‘pas niet de software maar wel je businessprocessen aan’

Volgens Klein is de transformatie nu echt in gang getrapt. Hij gelooft dat de inkomsten van het bedrijf voortaan zowel uit aanhoudende cloudgroei als uit bedrijfsomzet binnenstromen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home