Nvidia en Equinix lanceren een privécloud om AI te trainen met supercomputers

Vanaf vandaag kan je via Equinix een private cloud configureren met Nvidia DGX SuperPOD-systemen. Hiermee kunnen bedrijven met generatieve AI experimenteren.

Iedereen wil GPU’s van Nvidia, wat resulteert in wachtlijsten die tot een jaar kunnen oplopen. Om maar te zwijgen over de woekerprijzen die worden betaald. Voor wie vandaag een oplossing zoekt, bundelen Equinix en Nvidia de krachten.

Vanaf vandaag kan je binnen Equinix een volledig beheerde AI-supercomputerservice afnemen waar je als bedrijf een eigen AI-infrastructuur kan inschakelen dicht bij je data. De dienst bestaat uit Nvidia DGX-systemen in tandem met Nvidia-netwerkapparatuur (via InfiniBand) en een Enterprise AI-softwareplatform.

Enterprise AI bestaat uit voorgetrainde modellen, geoptimaliseerde frameworks en versnelde datascience software libraries, zoals het Nvidia NeMo framework voor het bouwen van LLM’s, Nvidia Rapids voor data science, Nvidia Clara voor de gezondheidszorg en TensorRT, een LLM voor prestatieoptimalisatie van grote taalmodellen.

De samenwerking met Equinix houdt ook in dat zij hulp leveren om alles correct en veilig uit te rollen. Ook de ondersteuning na uitrol wordt door hen gedaan, allemaal op enterpriseniveau.

lees ook

Intel-CEO: ‘Nvidia heeft geluk gehad’

De oplossing is niet nieuw. In maart vorig jaar lanceerde Nvidia al zijn eigen DGX Cloud-oplossing via verschillende providers. De nieuwe samenwerking met Equinix moet ervoor zorgen dat organisaties beter worden geholpen zodat hun infrastructuur mee kan schalen met de hoeveelheid AI-projecten om de gigantische taalmodellen te draaien.

Vandaag hebben verschillende organisaties binnen de pharma, financiële diensten, software en automotive al van de tandem Equinix Nvidia geproefd. Daaruit zijn volgens de aankondiging verschillende projecten gekomen waaronder een versnelde beschikbaarheid van medicijnen, het ontwikkelen van AI-assistenten voor klantendiensten en het bouwen van virtuele assistenten om de productiviteit te verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home