McAfee Enterprise en FireEye voegen nieuwe mogelijkheden in cloudbeveiliging toe aan AWS

cloud security

Naar aanleiding van de digitale Re:Invent-conferentie van Amazon, kondigen McAfee en FireEye nieuwe cloudbeveiligingsmogelijkheden aan op AWS. Daarnaast integreert het platform ook met Amazon Inspector, een geautomatiseerde security-inspectiedienst.

Zowel Amazon Inspector als Helix, het SaaS-securityplatform van FireEye, zullen binnenkort beschikbaar zijn voor AWS-klanten. Dankzij de nieuwe functies kunnen gebruikers de bescherming van hun applicaties en data in de cloud beter beheren.

FireEye Helix en Amazon Inspector

FireEye Helix zorgt namelijk voor de precieze detectie van en de juiste oplossing voor securityproblemen. De integratie met Amazon Inspector koppelt data aan artificiële intelligentie om de context van specifieke risico’s beter in kaart te brengen. Op die manier kan de detectie ervan beter verlopen. Ook veiligheidsmeldingen worden dankzij de integratie een prioriteit.

De integratie met Amazon Inspector komt er naast eerdere FireEye-integraties met Amazon CloudWatch, Amazon VPC Flow logs, AWS Network Firewall, AWS CloudTrail, Amazon GuardDuty, AWS Security Hub, Amazon Simple Storage Service en Amazon Route 53. Data kan nu dus in 600 verschillende security- en businessapplicaties gedeeld worden, ondersteund door Helix.

Het AWS ISV Workload Migration-programma

Verder worden McAfee Enterprise en FireEye opgenomen in het AWS Independent Software Vendor (ISV) Workload Migration Program om klanten technologische ondersteuning te bieden, naast hulp op het vlak van financiering en hun go-to-market strategie. Het programma wordt voornamelijk gebruikt wanneer gebruikers onafhankelijke ISV-workloads naar AWS migreren om hun digitale transformatie te versnellen.

Het programma voorziet in een herbruikbare blauwdruk die on-premises security-oplossingen naar AWS SaaS-, PaaS- en IaaS-producten kan migreren. McAfee en FireEye bieden onder andere cloudnative oplossingen voor die migraties aan, naast cloudbeheer en compliance, én endpoint-, netwerk- en e-mailbeveiliging.

Zichtbaarheid en controle

“Gevaren in de cloud zijn uniek omdat data worden opgeslagen bij een derde partij en toegankelijk zijn via het internet”, zegt Michelle Salvado, senior VP bij McAfee Enterprise en FireEye. “Dit betekent dat de zichtbaarheid van en de controle over de data beperkt blijft.”

De gecombineerde technologieën van McAfee en FireEye beschermen AWS-klanten door in die zichtbaarheid en controle te voorzien, en zo het risico op problemen te verkleinen terwijl ze snellere cloudmigraties toelaten.

lees ook

Amazon lanceert AWS-softwaredienst om robotvloten beter te beheren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home