Fusie van McAfee en FireEye is compleet

fusie

Afgelopen vrijdag rondden McAfee Enterprise en FireEye hun fusie af. Hoewel het net samengevoegde bedrijf nog geen definitieve naam kent, heeft CEO Bryan Palma al wel een sterke visie voor de toekomst. “Automatisering is voor cybersecurity de enige weg vooruit ”, aldus Palma. 

In juli dit jaar kondigde FireEye aan dat zijn FireEye Products-tak wordt overgenomen door Symphony Technology Group (STG). Met deze stap maakt het bedrijf interne netwerken, e-maildiensten, eindpunten en beveiligingsproducten voor de cloud, los van de software en diensten van Mandiant. 

In maart verkocht McAfee zijn enterprise-bedrijfstak eveneens aan STG, in een deal ter waarde van 4 miljard dollar. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om de onderdelen van FireEye en McAfee samen te voegen. 

De twee bedrijven zijn samen goed voor een klantenbestand van 40.000 gebruikers, 5.000 medewerkers en een omzet van bijna 2 miljard dollar. Doordat er weinig overlap is tussen McAfee Enterprise en FireEye, zijn beide bedrijven een sterke aanvulling op elkaar. 

Automatisering als bescherming

De fusie stelt de teams van McAfee Enterprise en FireEye in staat om een geïntegreerd beveiligingsplatform te ontwikkelen dat wordt ondersteund door artificiële intelligentie en automatisering, legt Bryan Palma uit. 

Palma voegde zich in februari 2021 bij FireEye. Op dat moment heerste er chaos rondom het SolarWinds schandaal. Doordat hackers in staat waren een SolarWinds-update aan te passen, kregen ze toegang tot duizenden organisaties over de hele wereld, waaronder Microsoft en de Amerikaanse overheid. De nasleep van de SolarWinds aanvallen houdt nog altijd aan. 

In een interview met ZDNet legt Palma uit dat bedreigingen steeds verfijnder worden, terwijl bedrijven steeds meer moeite krijgen om cybersecurity-talent aan te trekken. Hierdoor worden bedrijven afhankelijk van automatisering, artificiële intelligentie en machine learning.

In de toekomst wil Palma vooroplopen op het gebied van XDR en statistische modellen. Dit moet helpen om verfijnde aanvallen het hoofd te bieden. 

Het is nog niet bekend wat de naam gaat zijn voor het nieuwe bedrijf dat dankzij de fusie is ontstaan. De bedrijven maken het fiscale jaar af onder de namen McAfee Enterprise en FireEye. Vanaf 2022 krijgt het bedrijf een nieuwe naam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home