Palo Alto Networks onthult cloudbeveiligingsplatform op basis van machine learning

Cybersecurity

Tijdens zijn Ignite 2021 onthult Palo Alto Networks zijn nieuwe cloudbeveiligingsaanbod: een next-generation Cloud Access Security Broker (CASB) die gebruik maakt van machine learning om de beveiliging van SaaS- en andere samenwerkingsapps te versterken. 

Op zijn eigen Ignite 2021-event, niet te verwarren met de gelijknamige conferentie van Microsoft, onthult Palo Alto een nieuwe CASB die gebruik maakt van ML. De machine learning en artificiële intelligentie-mogelijkheden van het nieuwe platform omvatten onder andere het automatisch detecteren van applicaties en betere bescherming tegen het verliezen van gevoelige data. 

Lee Klarich, chief product officer bij Palo Alto Networks, legt uit dat artificiële intelligentie en machine learning nu gebruikt worden in meerdere producten van het bedrijf. Hiermee verwijst hij naar producten als Cortex, dat AI en ML gebruikt om kwaadaardige gebeurtenissen te detecteren en analyseren. 

Sterke groei in gebruik van SaaS-applicaties

De laatste tijd groeit het gebruik van SaaS-applicaties binnen bedrijven sterk. De gemiddelde organisatie gebruikt vandaag de dag zo’n 110 SaaS-applicaties volgens Palo Alto. Vorig jaar waren er dat nog ‘maar’ 80. 

Het gebruik van SaaS-producten neemt dus toe. Tegelijkertijd zou ook het aantal inbraken in SaaS-bestanden toenemen, met een stijging van 134% ten opzichte van vorig jaar. Een veelvoorkomend probleem binnen organisaties, is dat men niet altijd even goed weet waar gevoelige data wordt bewaard en gebruikt. 

Wat doet het nieuwe CASB-aanbod?

Het nieuwe CASB-aanbod van Palo Alto Networks detecteert en beveiligt nieuwe SaaS-applicaties in realtime. Door gebruik te maken van machine learning controleert het platform of gevoelige informatie wordt gebruikt op een manier die het risico op een datalek verhoogt. Het platform vervangt hiermee een proces dat voorheen handmatig gebeurde. Door dit proces te automatiseren, kunnen bedrijven makkelijker bijblijven met het constant toenemende gebruik van SaaS-applicaties. 

Wat volgens Palo Alto Networks vooral sterk is aan het aanbod, is het feit dat het te gebruiken is voor zowel web-gebaseerde SaaS-applicaties en samenwerkingsapps. Het gebruik hiervan is enorm gegroeid sinds de opkomst van hybride werken, maar dit type applicaties werd nog niet goed ondersteund door bestaande CASB-producten, die enkel werken voor HTTPS-apps. 
Het nieuwe generatie CASB-platform zal beschikbaar zijn vanaf januari 2022. Het aanbod is toegankelijk via het Prisma Access 3.0 platform en alle next-generation firewalls van Palo Alto.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home