Importeer voortaan data vanuit Snowflake naar Azure voor ML-training

snowflake

Microsoft wil dat je eenvoudig data vanuit Snowflake kan gebruiken om machine learning-modellen te trainen met Azure. Gegevens importeren wordt eenvoudiger, al doet het de voordelen van Snowflake ook een beetje teniet.

Zitten je data in Snowflake? Dan kan je die voortaan handig naar Azure importeren. Microsoft stelt een native integratie van de twee omgevingen voor, waardoor datawetenschappers met een druk op de knop de juiste gegevens in Azure ML kunnen stoppen. Er is geen extra expertise of technisch gedoe nodig om de link tot stand te brengen en het is mogelijk om data structureel volgens een schema te importeren.

Microsoft stelt vast dat bedrijven hun gegevens niet allemaal in Azure bewaren. Snowflake biedt wat het zelf een data cloud noemt. Dat is een omgeving waar klanten al hun data, tot realtime gegevens toe, kunnen bewaren, delen en koppelen, zowel intern als extern. Snowflake hanteert een zero copy-principe, wat betekent dat data op één plek staan, met alle beleidsregels over toegang die daarbij horen.

Importen en kopiëren

Met de importmogelijkheid voor Azure lijkt Microsoft die visie netjes naast zich neer te leggen. Wil je Snowflake-data gebruiken om in Azure AI-modellen te trainen, dan moet je die gegevens wel degelijk uit Snowflake naar Azure ML importeren en dat is in dit geval een mooi woord voor kopiëren.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

Aangezien de data gebruikt worden om modellen te trainen, is dat geen grote ramp. De eenvoud waarmee datawetenschappers aan de Snowflake-data kunnen, is zeker een meerwaarde. Toch kunnen we de oplossing geen echte oplossing noemen. In een ideale wereld denkt ook Microsoft mee aan een aanpak waarbij data niet naar verschillende locaties gekopieerd dienen te worden, alvorens je ze aan het werk kan zetten. Al dat kopiëren maakt het moeilijker om consequent de controle te behouden over (gevoelige) gegevens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home