Snowflake-platform krijgt hogere prestaties en verbeterde connectiviteit over clouds heen

snowflake

Snowflake breidt zijn platform uit. Optimalisaties langs de softwarekant zorgen voor hogere prestaties bij query’s, terwijl ook de integratie met verschillende cloudproviders erop vooruit gaat.

Snowflake sleutelt opnieuw aan zijn dataplatform. De dataspecialist kondigt vernieuwingen aan op twee vlakken. Enerzijds gaan de prestaties van het platform omhoog, anderzijds gaat Snowflake vlotter functioneren in een multicloud-context.

Sneller

Langs de prestatiekant heeft Snowflake zijn elastic performance engine verbeterd. Zo worden query’s sneller via de Query Acceleration Service die in publieke preview beschikbaar is. Die oplossing zorgt ervoor dat externe query’s kort toegang krijgen tot extra pk’s op de achtergrond zonder dat de algemene compute-capaciteiten de hoogte in moeten.

Die korte bursts maken opzoekwerk sneller. Verder maakt Snowflake Joint Elimination algemeen beschikbaar en genieten klanten van algemene optimalisatie van het zoeksysteem.

Mooier samenspel

Op het vlak van multicloud-prestaties geeft Snowflake aan dat cross-cloud samenwerking zorgt voor flexibelere data listings. Providers kunnen die publiek of privaat delen binnen hun ecosysteem. De toegang tot data gedeeld in een cross-cloud-context wordt ook meer gestroomlijnd via Cross-cloud Auto-Fulfillment, in publieke preview beschikbaar. Analytics wordt verder uitgebreider.

lees ook

­­­Applicaties, ijsbergen en een beetje crack: hoe Snowflake het datalandschap door elkaar wil schudden

Op het vlak van multicloud governance introduceert Snowflake geautomatiseerde databescherming op basis van tags, zodat je automatisch beleid aan bepaalde dat kan toewijzen. Opzoekwerk op gemaskeerde data gaat ook vlotter.

Tot slot toont Snowflake enkele opties voor business continuity. Klanten kunnen voortaan ook Streams en Tasks repliceren, bovenop de reeds bestaande capaciteiten om accounts, databases, beleid en metadata veilig te stellen. Zo werken pipelines naadloos op secundaire accounts wanneer dat nodig blijkt. Failover is voortaan eenvoudiger in te stellen via een gestroomlijnde gebruikersinterface.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home