IDC voorspelt: IaaS en PaaS markt groeien uit naar omzet van 400 miljard dollar tegen 2025

wat is paas

In een voorspelling voor de wereldwijde Public Cloud Infrastructur as a Service (IaaS)- en Platform as a service (PaaS)-markten verwacht onderzoeksbureau IDC een mooie groei. Volgens IDC zijn de twee markten samen tegen 2025 goed voor een waarde van 400 miljard dollar. Om dit te bereiken, moet de markt jaarlijks met 28,8% groeien. 

Het ontwikkelen en testen van applicaties, structureel databeheer en structurele data-analyse dragen volgens de voorspelling van IDC het meeste bij aan de waarde van de IaaS en PaaS-markt. Ongestructureerde data-analyse en het streamen van media zijn volgens de voorspelling juist de snelst groeiende onderdelen. Respectievelijk groeien de onderdelen met 41,9% en 41,2%. 

Overige zakelijke applicaties en content-applicaties groeien naar verwachting van IDC langzamer dan de markt in zijn geheel. Desalniettemin maken ook deze onderdelen in de periode van 2025 een groei door waarvan het percentage uit twee cijfers bestaat. 

IaaS en PaaS zijn belangrijk voor toekomst van publieke cloud

Volgens IDC spelen Infrastructure as a Service en Platform as a Service een belangrijke rol in de toekomst van de publieke cloud. Zo zijn digitale infrastructuren van de toekomst sterk afhankelijk van de mogelijkheid van een cloud-infrastructuur om zichzelf te reguleren en optimaliseren in reactie op realtime veranderingen. 

IDC verwacht dat tegen 2022 bijna de helft van de producten en diensten van bedrijven digitaal zal zijn of digitaal geleverd wordt. Daardoor zijn bedrijven sterk afhankelijk van hun infrastructuur. Door op tijd te beginnen met een innovatieve infrastructuur, zorgen bedrijven dat hun bedrijfsmodel weerbaar, veilig en in lijn is met de eisen van de toekomst. 

In zijn rapport laat IDC zien dat er een aantal zaken zijn die de groei van workloads in de IaaS en PaaS-markt aandrijven, namelijk:

  • Publieke cloud diensten blijven een essentieel onderdeel van de herstelstrategie van bedrijveniciënt te opereren en risici’s te beperken in een wereld na COVID-19. 
  • Enterprises maken de overstap van workload migratie naar workload modernisatie in de public cloud.
  • Om de constante groei van enterprisedata te blijven managen, verhuizen organisaties steeds meer van hun workloads naar de publieke cloud.

Het complete rapport waarin IDC zijn voorspelling doet is hier te lezen. IDC bracht niet alleen een voorspelling uit voor de toekomst van de IaaS en PaaS-markt, maar deelde ook zijn verwachtingen voor de toekomst van AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home