IBM ontslaat 10.000 medewerkers van Europese dienstverleningstak

IBM is van plan om ongeveer 10.000 banen op te heffen binnen zijn Europese dienstverleningstak. Met deze stap wil IBM alvast kosten besparen voor de afsplitsing die volgend jaar plaatsvindt. 

De ontslagen omvatten ongeveer 20% van de IBM medewerkers in Europa. De meeste ontslagen vallen in kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Ook zal het aantal medewerkers in Belgische kantoren aanzienlijk kleiner worden, evenals in Slowakije, Italië en Polen.

Afgelopen oktober kondigde IBM zijn plannen aan om het managed infrastructure service onderdeel van de business af te splitsen. CEO Arvind Krishna verklaart dat IBM dankzij het afstoten van de dienstverlening tak beter kan focussen op de hybride cloud business

In lijn met de geschiedenis van IBM

“IBM heeft zich altijd getransformeerd om klanten beter te helpen van het ene technologische tijdperk over te gaan op het volgende”, zegt Krishna. Deze rode draad verbindt alle belangrijke momenten in de geschiedenis van het bedrijf. “De geschiedenis van IBM is vooral het verhaal van een bedrijf op een pad van constante transformatie”, aldus Krishna. 

Volgens Dave Vellante, chief analist bij marktonderzoeker Wikibon, maakt IBM met de afsplitsing zowel financieel als strategisch een logische keuze. “IBM schudt niet-strategische werkzaamheden met lagere marges van zich af in een poging de business te stroomlijnen en consistent te groeien”, legt Vellante uit. Vellante merkt op dat IBM dit pad al jaren bewandelt, bijvoorbeeld met zijn x86 server en micro-electronica onderdelen. 

Red Hat als drijvende kracht achter hybride cloud focus

De overgang van legacy systemen naar een focus op de hybride cloud is een belangrijke reden achter de overname van Red Hat. “De Red Hat-overname gaf ons de technologische basis waarop we een hybride cloudtechnologieplatform konden bouwen gebaseerd op opensource en het geven van keuzes aan onze klanten als ze hun beginnen aan deze reis”, zegt Krishna over de acquisitie van Red Hat. Volgens Krishna geeft het succes van de Red Hat acquisitie nu de nodige brandstof om een volgende grote stap te maken: het afsplitsen van de managed infrastructure diensten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home