Red Hat geeft boost aan kwartaalcijfers van IBM

IBM

De cijfers van IBM in het eerste kwartaal van 2020 kregen een sterke boost van Red Hat. Dat maakt het bedrijf deze week bekend. De totale winst van IBM was tijdens het eerste kwartaal lager dan andere jaren. Dit zijn de eerste kwartaalcijfers sinds een nieuw bestuur aan het roer kwam en meer focus legt op de hybride cloud 

Hoewel IBM over het algemeen minder winst maakte dan in voorgaande jaren, zien we wel een stijging in het onderdeel Cloud en Cognitive Software van het bedrijf. De Cloud & Data Platforms-tak van het bedrijf groeide met maar liefst 32%. Vooral Red Hat was een belangrijk onderdeel van deze groei. 

Om precies te zijn, was de winst van Red Hat het afgelopen kwartaal 18 procent hoger dan het jaar ervoor. Door gebruik te maken van de goede klantrelaties van IBM tekende Red Hat afgelopen kwartaal zijn grootste deal ooit. Volgens CFO Jim Kavanaugh bewijst deze deal de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen IBM en Red Hat. 

De succesvolle samenwerking tussen Red Hat en IBM is ook terug te zien in het aantal klanten dat de containeroplossingen van Red Hat en IBM gebruikt. Dit aantal is gegroeid tot meer dan 2.200, waardoor het platform van Red Hat en IBM is uitgegroeid tot het meest toonaangevende containerplatform. 

Gevolgen van COVID-19

“IBM blijft zich richten op het helpen van onze klanten om zich aan te passen aan de directe uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebrengt. Ondertussen maken we het voor hen mogelijk om hun missie-kritieke workloads over te zetten naar de hybride cloud en hun gebruik van AI uit te breiden, om zo hun werkzaamheden te transformeren.” Dat verklaart kersvers IBM CEO Arvind Krishna in een statement. 

Volgens Krishna is de prestatie van de clouddiensten in het eerste kwartaal een reflectie van het vertrouwen dat klanten hebben in de technologie en expertise van IBM. Dit brengt IBM in de gelegenheid om te blijven bouwen aan een duurzaam hybride cloudplatform voor de toekomst. 

Aan zijn statement voegt Krishna verder toe dat IBM goed begon aan het kwartaal. In de laatste paar weken verschoven de prioriteiten van klanten naar het vasthouden van kapitaal. Dit had een grote impact op de verkoop van software. Andere delen van het bedrijf bleven wel hun vaart behouden. Krishna verwacht dat de situatie waar we momenteel doorheen gaan, met de shift naar werken op afstand en het vernieuwen van applicaties, zal zorgen dat klanten sneller gaan overstappen naar de hybride cloud. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home