HPE lanceert databescherming en analytics-diensten voor GreenLake en Ezmeral

HPE logo

HPE introduceert vier nieuwe oplossingen voor databescherming en analytics op maat van zijn GreenLake-portfolio.

HPE breidt zijn GreenLake-portfolio verder uit. GreenLake is het as-a-Service-aanbod van de infrastructuurspecialist en bestaat uit twee voorname luiken. De fundering is een aanbod van on-premises hardware volgens een prijsstrategie gebaseerd op de cloud. Daaraan koppelt HPE clouddiensten om zo een hybride model te faciliteren. De aankondigingen situeren zich in het cloudluik van het aanbod.

Databescherming

Inzake databescherming introduceert HPE twee nieuwe oplossingen: HPE Backup and Recovery Service for VMware en een as-a-Service-versie van het recent overgenomen Zerto.

  • HPE Backup and Recovery Service for VMware laat organisaties toe om eenvoudig zonder extra hardware back-ups van on-premises virtuele machines te bewaren in de publieke cloud. Een managementconsole in de cloud helpt beheerders om in enkele minuten met de dienst aan de slag te gaan. De oplossing zorgt ook voor dataretentie op de lange termijn, gericht op organisaties in sterk gereguleerde sectoren die hun gegevens moeten bewaren.
  • Zerto is een bedrijf dat HPE eerder dit jaar kocht voor 374 miljoen dollar. Het is gespecialiseerd in continue datareplicatie. Concreet neemt Zerto back-ups van data om de paar seconden in de plaats van minuten of uren zoals meestal het geval is. Loopt er iets mis, dan verliezen organisaties hooguit enkele seconden aan data. Zerto is as-a-Service beschikbaar binnen Greenlake.

Data-analytics

In het analyseluik lanceert HPE twee diensten voor GreenLake onder de Ezmeral-vlag: HPE Ezmeral Data Fabric Object Store en HPE Ezmeral Unified Analytics.

  • HPE Ezmeral Unified Analytics is een analyseplatform dat geoptimaliseerd is voor een uitrol on-premises. Het kan overweg met data van de edge tot de publieke cloud.
  • HPE Ezmeral Data Fabric Object Store is een object storage-dienst aangedreven door Kubernetes, opnieuw geoptimaliseerd voor data-analyse.

HPE laat verder nog weten dat de Ezmeral-marktplaats voortaan ook software van Nvidia, PepperData en Confluent bevat. Ook opensourceprojecten zoals Apache Spark komen naar de winkel. HPE GreenLake is een belangrijke dienst voor het bedrijf. Intussen heeft de oplossing 1.200 klanten met contracten ter waarde van 5,2 miljard dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home