HPE lanceert Ezmeral: nieuw softwareportfolio met GreenLake-modules

Hewlett Packard Enterprise installs new signage on the exterior of its Palo Alto, CA headquarters. CREDIT: Hewlett Packard Enterprise

Op het virtuele Discover-event heeft HPE zijn plannen onthuld rond een nieuw softwareportfolio: HPE Ezmeral. Volgens de fabrikant moet het nieuwe merk bedrijven helpen om hun digitale transformatie te versnellen over de hele organisatie.

Voor wie zich afvraagt hoe breed het portfolio van HPE Ezmeral is: heel breed. Vandaag spreekt HPE over container-orchestratie en management, AI/ML, data-analytics, kostencontrole, IT-automatisatie, AI-geaccelereerde operaties en tot slot security. Twee diensten worden vandaag aan HPE GreenLake gekoppeld: HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops.

Over de andere diensten die in Ezmeral zitten, geeft HPE voorlopig nog geen duidelijkheid. De twee GreenLake-compatibele modules zijn vanaf vandaag in béta verkrijgbaar.

HPE Ezmeral Container Platform

Een van de belangrijkste lanceringen op Ezmeral is het nieuwe containerplatform waarmee containerapplicaties op zowat elke schaal kunnen worden uitgerold. Het maakt niet uit of ze draaien in datacenters, colocatie faciliteiten, meerdere public clouds of op een edge-infrastructuur. HPE laat weten dat het platform toelaat om zowel cloud-native als niet-cloud-native applicaties in containers te draaien zonder kostbare refacturing.

Ezmeral Container Platform laat toe om meerdere Kubernetes-clusters te beheren vanaf één overzichtelijke interface. Wie HPE GreenLake heeft, kan het platform nemen als een clouddienst. HPE benadrukt dat het platform ook compatibel is met de KubeDirector, een opensourceproject waar de fabrikant actief aan bijdraagt.

HPE Ezmeral ML Ops

Met de nieuwe ML Ops via Ezmeral kan software containerisatie als hefboom gebruiken om de levenscycli van machine learning modellen te stroomlijnen. Dat kan zowel on-premises, in de public of hybrid cloud als in edge-omgevingen.

Met de nieuwe oplossing wil HPE een DevOps-achtig proces introduceren om ML-workflows te standaardiseren en om de uitrol van AI-modellen te versnellen. Door operaties te centraliseren, worden datasilo’s geëlimineerd en schalen projecten vlot van pilot tot productie.

Kumar Sreekanti, CTO and Head of Software for Hewlett Packard Enterprise: “Onze software elimineert lock-in en vermijdt kostelijke legacy licentiemodellen. Het HPE Ezmeral softwareportfolio voedt data-driven digitale transformatie in elk bedrijf door applicaties te moderniseren, inzichten te leveren en operaties te automatiseren.”

Beschikbaarheid

Het HPE Ezmeral softwareportfolio is algemeen beschikbaar als traditioneel licentiemodel of als software licentie-abonnement om op public cloud of eender welke infrastructuur te draaien. De HPE Ezmeral Container Platform en HPE Ezmeral ML Ops zijn vandaag beschikbaar als béta op HPE GreenLake. Algemene beschikbaarheid is voorzien voor Q4 2020.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home