Google bood CISPE half miljard om antitrustzaak Microsoft verder te zetten 

CISPE liet de antitrustklacht tegen Microsoft vallen na akkoord, tot ongenoegen van andere tech-giganten. Google bood CISPE zo’n 470 miljoen euro om de antitrustzaak verder te zetten. 

Google zou leden van CISPE zo’n 470 miljoen euro aangeboden hebben om de antitrustzaak tegen Microsoft te hervatten, dat schrijft Bloomberg. Die klacht heeft betrekking op de manier waarop Microsoft zijn cloud-producten in de markt zet. Klanten zouden moeilijk van provider kunnen veranderen, wat een oneerlijke concurrentiestrijd teweegbrengt. CISPE diende hiervoor een klacht in tegen Microsoft.  

Eerder deze maand kwamen Microsoft en CISPE tot een akkoord om de antitrustklacht te laten vallen. Naast toegevingen rond zijn licenties, kwam Microsoft aankloppen bij CISPE met een cheque van 20 miljoen. Niet iedereen is blij met dit akkoord.  

Half miljard

De antitrustzaak tegen Microsoft kreeg vorige week een heel andere wending. Microsoft leek zich plots inschikkelijk op te stellen en kreeg het voordeel van de twijfel van CISPE. De tech-gigant bleek aan alle klachten tegemoet te komen, waardoor CISPE de antitrustklacht liet vallen.  

lees ook

Microsoft schrijft miljoenencheque uit om antitrustklacht te laten verdwijnen

470 miljoen euro, dat is hoeveel Google ervoor over heeft om de antitrustzaak tegen Microsoft verder te zetten. De tech-gigant is niet blij met dit akkoord, aangezien de nieuwe afspraken niet voor Google gelden. CISPE koos voor het aanbod van Microsoft. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home