Gemini beeldgeneratie met Imagen 3 vanaf nu gratis voor iedereen

google gemini

Vanaf nu zal Gemini op basis van Imagen 3 wereldwijd beschikbaar zijn. Imagen 3 is gratis te gebruiken voor iedereen met een Google-account.

Google laat via een post op X weten dat het zijn Gemini model op basis van Imagen 3 gratis beschikbaar stelt voor iedereen wereldwijd. De enige vereiste is dat je een Google-account hebt. Gratis gebruikers kunnen alleen niet van alle mogelijkheden genieten. Om afbeeldingen van mensen te genereren, zullen zij moeten overschakelen op een betalend abonnement.  

Imagen 3

Volgens Google biedt Imagen 3 de hoogste kwaliteit van beeldgeneratie, met ‘realistische beelden, het opvolgen van instructies en minder storende artefacten’. Imagen 3 werd tijdens het vorige I/O-event van Google aangekondigd. Als eerste werd het model beschikbaar gesteld via een wachtlijst, nadien konden gebruikers in de VS ervan proeven. Nu laat Google weten dat het model beschikbaar is via Gemini voor alle Google-gebruikers wereldwijd.  

Imagen 3 is zowel via de app van Gemini als de browserversie beschikbaar. Belangrijk om op te merken is dat gratis gebruikers geen afbeeldingen van mensen kunnen genereren, deze functie is enkel beschikbaar voor Gemini Advanced-abonnees. Dit abonnement komt neer op 22 euro per maand.

Bovendien was er veel ophef over de functie van Gemini voor het genereren van afbeeldingen van mensen. Google zou beelden produceren van mensen die historisch niet accuraat zijn. Dit voorval dateert van februari, maar Google liet eind augustus weten dat het de functie zou herstellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.