De toekomst van de cloud volgens de CEO’s van Microsoft, Google, NetApp en IBM

multi-cloud

“We zeggen al jarenlang dat de wereld verandert. Maar niemand had de hoeveelheid verandering die we in 2020 zagen kunnen voorspellen.” Deze woorden sprak NetApp-CEO George Kurian tijdens de NetApp Insight 2020 conferentie. Samen met de CEO’s van Google, Microsoft en IBM sprak Kurian tijdens de conferentie over digitale transformatie en de toekomst van de cloud. 

George Kurian nodigde onder meer zijn tweelingbroer Thomas Kurian uit, CEO van Google Cloud. Volgens Thomas Kurian zijn organisaties voor twee belangrijke redenen geïnteresseerd in de cloud. De eerste reden is dat de cloud zorgt voor lagere IT kosten en een efficiëntere infrastructuur. De tweede reden is dat organisaties hun bedrijfsmodellen willen veranderen en meer voordeel willen halen uit het gebruik van data. 

Tijden van verandering

Microsoft SEO Satya Nadella sprak tijdens de conferentie over de lessen die hij leerde van het begeleiden van digitale transformaties van Microsoft klanten. In tijden van grote verandering, zijn er een hoop dingen die bedrijven goed moeten doen. 

“Je moet begrijpen waar de technologie heen gaat, wat de grote veranderingen zijn in de industrie, hoe je de juiste strategie kiest. En dan natuurlijk de uitvoering daarvan”, zegt Nadella. “Maar misschien het belangrijkste voor ons als leiders is dat we een dieper begrip krijgen van wat de noodzakelijke omstandigheden zijn waardoor je kunt omgaan met enorme veranderingen.” 

Iets anders wat organisaties volgens Nadella goed moeten doen is de cultuur. De ervaring van medewerkers zorgt voor het succes van het bedrijf. “Het gaat verder dan erover praten en posters ophangen” vindt Nadella. “Als leider moet je pleiten voor verandering, voordat verandering ook echt gebeurt.” 

Versnelling op drie gebieden

Het afgelopen jaar ging de wereld volgens IBM CEO Arvind Krishna door drie crises: een gezondheidscrisis, economische crisis en rechtvaardigheidscrisis. “Je moet altijd kijken naar wat de kansen zijn in al deze crises. En ik geloof er wezenlijk in dat al deze crises hebben gewerkt als een versneller”, vertelt Krishna. 

Krishna legt uit dat de versneller draait om drie vectoren. De eerste vector is dat elke organisatie en overheid de stap naar digitalisering heeft versneld. Wat normaal vijf jaar zou duren, kost nu slechts twee jaar en wat normaal drie jaar zou duren, gebeurt nu binnen één jaar. De tweede vector draait om de hybride cloud. Tot dusver hebben bedrijven zo’n 20% van hun workloads verplaatst naar de cloud. Door de crisis neemt dit percentage in snel tempo toe. 

Het derde gebied waarin de crisis voor een versnelling heeft gezorgd is artificiële intelligentie. Volgens Krishna levert AI de komende tien jaar voor 16 biljard dollar aan productiviteit op. “Maar we zijn nog maar vier procent op weg”, zegt Krishna. “Dat is een dusdanig laag cijfer dat het nog een enorme kans biedt. Elke klant die we spreken wil meer waarde halen uit data. Artificiële intelligentie biedt de enige weg vooruit.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home